Wat eten jullie met kerst?
5
En nu bedenk ik dat ik vorig jaar 2x het perfecte kerstdiner heb gemaakt, en dat wil ik jullie niet onthouden.
De 1e dag aten we met 8 personen en dan komt dus de traditie om de hoek kijken: vooraf een slaatje, daarna tomatensoep, als hoofdgerecht zalm, gegratineerde aardappeltjes, lof, appelmoes, stoofpeertjes, en toe altijd ijs.
Met dit menu zit ik voor iedereen goed, want ze zijn niet gemakkelijk met eten, iets wat ze wel waren toen ze nog gewoon thuis waren!
En op de 2e Kerstdag had ik het perfecte kerstdiner voor mijn man en mij: vooraf kippensoep, als hoofdgerecht boerenkool met spekjes en worst, en toe karamelvla met slagroom. Heerlijk! En......zo klaar!!
Katy.
De 1e dag aten we met 8 personen en dan komt dus de traditie om de hoek kijken: vooraf een slaatje, daarna tomatensoep, als hoofdgerecht zalm, gegratineerde aardappeltjes, lof, appelmoes, stoofpeertjes, en toe altijd ijs.
Met dit menu zit ik voor iedereen goed, want ze zijn niet gemakkelijk met eten, iets wat ze wel waren toen ze nog gewoon thuis waren!
En op de 2e Kerstdag had ik het perfecte kerstdiner voor mijn man en mij: vooraf kippensoep, als hoofdgerecht boerenkool met spekjes en worst, en toe karamelvla met slagroom. Heerlijk! En......zo klaar!!
Katy.
- "Geluk komt niet vanzelf"
6
Lekker, en vooral gewoontjes oer-Hollandse stamppot boerenkool op 2e Kerstdag.
Voor dit jaar ben ik er nog niet helemaal uit, maar vooraf in ieder geval verse ossenstaartsoep, als hoofdgerecht wellicht gekarameliseerde witlof, beenham met honing-mosterd-tijmsaus en pommes noisettes. Maar als de slager dit jaar (ook) weer allerlei specialiteiten heeft wordt het misschien wel iets anders dan beenham.
Met oud en nieuw is het eigenlijk standaard oliebollen bakken en rundvleessalade maken.
Voor dit jaar ben ik er nog niet helemaal uit, maar vooraf in ieder geval verse ossenstaartsoep, als hoofdgerecht wellicht gekarameliseerde witlof, beenham met honing-mosterd-tijmsaus en pommes noisettes. Maar als de slager dit jaar (ook) weer allerlei specialiteiten heeft wordt het misschien wel iets anders dan beenham.
Met oud en nieuw is het eigenlijk standaard oliebollen bakken en rundvleessalade maken.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
7
Jouw maaltijd klinkt heerlijk, hoor. En vroeger zocht ik ook altijd recepten uit. Maar weet je, sinds mijn 75e verjaardag (en die is 5 jaar geleden!!) zeg ik tegen mijn kinderen: ik maak een lekkere maaltijd die zo klaar is zonder mijn permanente keukenverblijf. En voor de hoogstandjes: zelf maken of uit eten gaan. En nu praten, snoepen en lachen we wat af. Ja Maxstar, het verstand komt met de jaren en ik kreeg bijval, want nu hoeft ook niemand bijstand in de keuken te verrichten!
Katy.
Katy.
- "Geluk komt niet vanzelf"
8
In het verleden ben ik kok geweest, met feestdagen vind ik het daarom wel leuk om eens wat uitgebreider te koken. Maar dat je bijval kreeg snap ik wel, om als keukenhulp of afwasser te helpen, zit eigenlijk niemand te wachten..
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
9
In het verleden was je kok. Ligt jouw verleden al lang achter je? Of houd je dat voor jezelf.
Ik hoor tot die gelukkigen die van haar werkzame verleden nog regelmatig kan genieten met ex-collega's. Ik heb nog veel contacten, ondanks al 20 jaar pensioen, en dat is erg leuk: er wordt dan veel gelachen.
Maar mijn werk wás ook super leuk en gezellig, al was ik dan 'juf' en daarna ambtenaar.
Katy.
Ik hoor tot die gelukkigen die van haar werkzame verleden nog regelmatig kan genieten met ex-collega's. Ik heb nog veel contacten, ondanks al 20 jaar pensioen, en dat is erg leuk: er wordt dan veel gelachen.
Maar mijn werk wás ook super leuk en gezellig, al was ik dan 'juf' en daarna ambtenaar.
Katy.
- "Geluk komt niet vanzelf"
10
De foto's van buffetten met kerst volgen nog, mijn NAS staat even in quarantaine vanwege een defecte HDD.
Nee hoor, 't is ook geen geheimpje hoe oud ik ben (bouwjaar '82). Als kok in opleiding had ik al snel de bijnaam 'computerkok' te pakken. Tijdens mijn pauzes of na werktijd was ik ook vaak te vinden op de ICT-afdeling. In de jaren '98 vond ik Windows NT 4.0 + Novell Workstation heel interessant. Als n00b zat ik te kijken hoe men met server- en systeembeheerder bezig was. Ik snapte er helemaal niets van, maar heb daar wel een leerschool gehad om als 'autodidact' verder op te borduren.katy schreef: In het verleden was je kok. Ligt jouw verleden al lang achter je? Of houd je dat voor jezelf.
De foto's van buffetten met kerst volgen nog, mijn NAS staat even in quarantaine vanwege een defecte HDD.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
12
Good gracious!!! Wat geweldig!! Kan ik bij je komen eten?
Waarom ben je uit die job gestapt? Want ik stel me voor dat je wel personeel liet werken om dit allemaal te maken, nadat ze het van jou leerden. Of zijn dit schotels voor een van je verjaardagen en stond je een week in de keuken. Ik heb nog een 2e keer de foto's gekeken en ik zou niet kunnen kiezen.
Waarom ben je uit die job gestapt? Want ik stel me voor dat je wel personeel liet werken om dit allemaal te maken, nadat ze het van jou leerden. Of zijn dit schotels voor een van je verjaardagen en stond je een week in de keuken. Ik heb nog een 2e keer de foto's gekeken en ik zou niet kunnen kiezen.
- "Geluk komt niet vanzelf"