1
Trusteer Eindpuntbeveiliging (Trusteer Rapport) biedt bescherming tegen veelgebruikte methoden waarmee cybercriminelen bankgegevens proberen te onderscheppen, zoals middels malware, phishing en keyloggers. De ING biedt deze extra beveiligingssoftware al geruime tijd aan de klanten aan om de computer te beschermen tegen bankingtrojanen. Trusteer Eindpuntbeveiliging (Trusteer Rapport) is niet bedoeld als primaire beveiligingssoftware maar echt als aanvullende bescherming naast uw reguliere virusscanner, internet security pakket of andere beveiligingssoftware.

Trusteer Eindpuntbeveiliging installeren
  • Download de Trusteer Eindpuntbeveiliging naar bijvoorbeeld het bureaublad.
  • Dubbelklik vervolgens op RapportSetup.exe om de beveiligingssoftware te installeren.
  • Vervolgens krijgt u een melding dat de reeds geïnstalleerde firewall- of antivirussoftware melding kan geven tijdens de installatie.
  • Klik hier op "OK" om door te gaan met de installatie van de Trusteer Eindpuntbeveiliging.
  • Vervolgens zal het benodigde installatiepakket worden gedownload.
  • Wanneer die gereed is klikt u in het Trusteer Eindpuntbeveiliging setup scherm op "Volgende".
  • Vink vervolgens de optie "Ik heb de locentieovereenkomst van Trusteer voor eindgebruikers gelezen en geaccepteerd" aan en klik op op de knop "Installeren".
  • Wanneer de installatie gereed is klikt u op "Voltooien".
Afbeelding
Trusteer Eindpuntbeveiliging configureren
Standaard is de Trusteer Eindpuntbeveiliging al voorgeconfigureerd om bepaalde websites te beveiligendie samenwerken met Trusteer, maar u kunt zelf ook websites toevoegen die u wilt beveiligen tot een maximum van 100 websites. Om de Trusteer Eindpuntbeveiliging in te schakelen navigeert u naar de betreffende website die u wilt beveiligen.
klik vervolgens op het grijze Rapport-pictogram (rechts van de adresbalk van de gebruikte browser), en klik vervolgens op de knop “Deze website beveiligen”.
Afbeelding
Trusteer Eindpuntbeveiliging - bescherming
De Trusteer Eindpuntbeveiliging (Trusteer Rapport) biedt bescherming tegen keyloggers, kwaadaardige browser-add-ons, screen shooting, phishing, pharming of DNS-spoofing, browser hijacking (Man In The Middle) aanvallen. Bankingtrojanen maken veelvoudig gebruik van deze technieken om al dan niet middels social engineeringstechnieken misbruik te maken waardoor u slachtoffer kunt worden van cybercrime.

Keylogger
Een keylogger is kwaadaardige software dat zich onopgemerkt op uw computer aanwezig kan zijn in de vorm van malware. Deze malware met keylogger-functionaliteit registreert vervolgens alle toetsaanslagen en verstuurt de gegevens vervolgens naar de aanvaller. Middels het registeren van uw inloggegevens en andere gevoelige informatie, kunnen cybercriminelen toegang tot uw accounts verkrijgen. Trusteer Eindpuntbeveiliging codeert echter uw toetsaanslagen en zorgt er voor dat keyloggers geen gevoelige informatie kunnen achterhalen om door te sturen naar de cybercriminelen.

Kwaadaardige browser-add-ons / Malware
Een kwaadaardige add-on kan gevoelige informatie uitlezen en of registreren zoals uw inloggegevens en deze vervolgens naar de aanvaller sturen. Ook middels deze kwaadaardige add-ons kunnen cybercriminelen op de achtergrond transacties manipuleren of geheel op uw naam uitvoeren. Trusteer Eindpuntbeveiliging zorgt ervoor dat kwaadaardige browser-add-ons uw gegevens niet kunnen uitlezen en registreren en uw transacties niet kunnen manipuleren, als blijft het natuurlijk wel zaak om zelf altijd alert te blijven.

Screen Shooting
Malware en in het bijzonder bankingtrojanen kunnen screenshots of beeldopnamen maken en vervolgens naar de cybercriminelen versturen. Screenshots kunnen specifieke gegevens van uw rekening bevatten, uw rekeningoverzicht, transacties en zelfs inloggegevens. Trusteer Eindpuntbeveiliging voorkomt het maken van screenshots tijdens de browser-sessie bij een beschermde website.

Browser Hijacking (Man In The Middle) aanvallen
Bij malware dat (Man In The Middle) aanvallen kan uitvoeren worden bepaalde parameters van uw browsersessie met een specifieke website geregistreerd en naar de cybercriminelen verstuurd. Deze sessieparameters kunnen vervolgens worden gebruikt door de cybercriminelen om uw sessie met de website te ‘kapen’, door het identificatieproces te vermijden dat nodig is voor het inloggen op de website. Trusteer Eindpuntbeveiliging voorkomt toegang tot dergelijke sessieparameters terwijl u verbonden bent met een beschermde website.

Phishing
Phishing-aanvallen worden voornamelijk via de e-mail en of social media uitgevoerd om internetgebruikers naar een nagemaakte website te sturen die u vertrouwt (bijvoorbeeld de website van uw bank). Zodra u de frauduleuze website bezoekt zal het er op lijken dat u zich op de echte website bevindt al zal aan de URL altijd te zien zijn dat dit niet de echte website betreft. Wanneer u vervolgens op deze frauduleuze website inlogt, kunnen de cybercriminelen uw inloggegevens registeren en kunnen deze vervolgens gebruikt worden om op de echte website in te loggen en uw account te misbruiken.

Om u tegen phishing-aanvallen te beschermen bewaart Trusteer Eindpuntbeveiliging het wachtwoord (en in sommige gevallen zelfs de gebruikersnaam) die u gebruikt op de beschermde websites. Trusteer Eindpuntbeveiliging zal u vervolgens waarschuwen wanneer u hetzelfde wachtwoord en/of gebruikersnaam gebruikt op een andere website. Middels deze waarschuwing kunt u onmiddellijk begrijpen wanneer u zich op een verkeerde (Phishing) website bevindt, en voorkomen dat uw inloggegevens worden achterhaald.

Pharming of DNS-spoofing
Een pharming of DNS-spoofing-aanval is een aanval waarbij de cybercriminelen er voor zorgen dat de geïnfecteerde computer bij het invoeren van een legitieme URL (bijvoorbeeld de website van uw bank) de aanvraag doorsturen naar een valse website. Wanneer u op zo'n valse website uitkomt en probeert in te loggen, registreren de cybercriminelen natuurlijk uw inloggegevens en kunnen deze vervolgens gebruikt worden om zelf op de echte website inloggen. Om u tegen pharming-aanvallen te verdedigen verifieert Trusteer Eindpuntbeveiliging de IP-adressen en SSL-certificaten van de websites die door Trusteer Eindpuntbeveiliging zijn beschermd. Indien de verificatie mislukt, verbreekt Trusteer Eindpuntbeveiliging de verbinding en wordt er een nieuwe verbinding met de echte website gemaakt.

Trusteer Eindpuntbeveiliging - vraag & antwoord
Wanneer u vragen heeft over de installatie van Trusteer Eindpuntbeveiliging, de configuratie of mocht u tegen problemen aanlopen dan kunt u uw vraag op het forum in een nieuw onderwerp / topic stellen.
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Security artikelen & handleidingen”