1
Dankzij nieuwe Europese betaalregels kunnen ook niet-banken voortaan toegang vragen én krijgen tot je girorekening. Omdat 80 procent van de Nederlanders nog geen benul heeft, begint De Nederlandsche Bank een publiekscampagne over PSD2. Tien vragen.

1) Wat is PSD2?
Na de GDPR-privacyregels van vorig jaar is er afgelopen 19 februari wederom een belangrijke stukje EU-regelgeving zonder sexy naam ingegaan. PSD2 staat voor Payment Service Directive (Betalings Service Richtlijn 2) en regelt hoe banken in de EU met betalingen van burgers en bedrijven omgaan. Met name digitale betalingen, contant geld valt er buiten. PSD2 gaat er dus over hoe je in de winkel met je contactloze bankpas betaalt of thuis een online aankoop doet.

Klik hier om het artikel te lezen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
2
AP onderzoekt aanbieders van nieuwe online rekeningdiensten
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start een onderzoek naar Nederlandse bedrijven met een PSD2-vergunning die betaalrekeninginformatie verwerken. De AP wil te weten komen of die bedrijven zich bewust zijn van de privacyrisico’s die de verwerking van rekeninggegevens met zich meebrengt en of ze voldoen aan de privacyregelgeving.
Klik hier om het bericht te lezen.
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Beveiliging & Privacy”

ComputerComputer