Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

Forumregels
Lees dit a.u.b. eerst!!!

In dit forum gedeelte worden diverse infecties en 'malware' varianten (individueel) besproken en toegelicht met achtergrond informatie.
Deze informatie & beknopte 'verwijder' instructies zijn geheel onafhankelijk van welke situatie dan ook, indien uw computer met één van deze 'malware' varianten is geïnfecteerd kunt u natuurlijk gebruik maken van de beschreven 'removal (verwijder) instructies', maar dit geeft geen garantie dat uw computer dan ook geheel 'malware' vrij is.

U kunt dan ook het beste een nieuw 'onderwerp (topic)' starten in dit forum gedeelte waarin u uw problemen voorlegt.
Door middel van de door uw geplaatste 'logfiles' zal er een analyse plaatsvinden, en aan de hand hiervan zal uw probleem ook 'individueel' behandeld worden door één van de 'leden' van het (security team)

Plaats aan de hand van dit stappenplan (klik) de verkregen logjes op het forum.

Via deze link >klik< kunt u een account aanmaken op het forum.
 
Gebruikersavatar
abbs
Security Helper
Security Helper
Onderwerp Auteur
Berichten: 15673
Lid geworden op: zo 04 nov, 2012 17:10:56
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: Emsisoft Anti-Malware
AM: HitmanPro-Alert
Locatie: Leidschendam

RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC Infection Popup Scam

za 30 dec, 2017 18:49:30

Wat is RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC Infectie-pop-up?

De RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC infectie pop-up is een webbrowser advertentie getoond door scammy remote tech support bedrijven of ongewenste softwareontwikkelaars die bezoekers proberen te laten denken dat hun computer is geïnfecteerd met de verzonnen RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC computer virus. Op deze scam staat vermeld dat je het remote tech support-nummer moet bellen om ondersteuning te verkrijgen.

Wanneer de RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC Scam wordt weergegeven in je browser, worden waarschuwingen weergegeven die lijken op het volgende:

Afbeelding

Vertaald:

*************************************************
RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC Infectie
*************************************************

Bel Technische Ondersteuning onmiddellijk op + 1-888-534-6135

De volgende gegevens worden aangetast als u doorgaat:
1. Wachtwoorden
2. Browser geschiedenis
3. Creditcardinformatie

Dit virus staat bekend om volledige identiteit en creditcarddiefstal. Verdere actie via deze computer of een computer op het netwerk zal privé-informatie onthullen en ernstige risico's met zich meebrengen.

Bel technische ondersteuning onmiddellijk op + 1-888-534-6135
*************************************************

Nogmaals, dit is een vals bericht en je computer is niet geïnfecteerd, Windows heeft niets gedetecteerd en de site heeft geen idee wat er op je computer gebeurt. Dit noemen ze een scam om je bang te maken en zo proberen om het vermelde externe ondersteuningsnummer te bellen, zodat zij je kunnen proberen onnodige software en services te verlenen en te verkopen. Voor degenen die nog nooit zo'n bericht hebben gezien, kan het nogal alarmerend zijn, zeker omdat deze oplichting het je moeilijk maakt om browsertabbladen of de browser zelf te sluiten.

Gelukkig kunnen bijna alle op browsers gebaseerde scams worden gesloten door eenvoudig Windows Taakbeheer te openen en het browserproces te beëindigen. Het is echter belangrijk dat als je het browserproces beëindigt, je eerder gesloten sites niet opnieuw opent als de browser erom  vraagt wanneer je de browser opnieuw op start.

De melding RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC popup? komt steeds terug?

De RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC technische ondersteuningsscam-waarschuwing wordt weergegeven via advertenties die je omleiden naar sites waarop deze zwendel wordt weergegeven. Deze advertenties kunnen worden weergegeven door geïnstalleerde adware-programma's of door minder dan gerenommeerde sites die deze weergeven om reclame-inkomsten te genereren.

Voor het grootste deel, als je een browser gebaseerde oplichting ziet (scam), kan je eenvoudig de browser sluiten en opnieuw starten. Aan de andere kant, als je voortdurend oplichting ziet (scam) met waarschuwingen zoals bv "RDN / YahLover.worm! 055BCCAC9FEC Infection", dan is het beste om je computer te laten scannen op adware en alles wat daar mee te maken heeft. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, als je software van deze site hebt gedownload en gekocht, moet je contact opnemen met je creditcardmaatschappij en de aanklachten onmiddellijk als oplichting opgeven.
Wil je de computer na laten kijken doe dan het volgende:


Stap 1 - FRST uitvoeren
Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links
Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren
  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren".
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Stap 2 - Logbestanden op het forum plaatsen.
Plaats beide logbestanden van FRST in een nieuw onderwerp op het forum als bijlage.

Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Aan de hand van deze logs kunnen wij uw computer verder controleren op aanwezigheid van malware en u op deze manier verder advies en hulp bieden.
Groeten abbsAfbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Bent u blij met de geboden hulp? klik hier voor een vrijblijvende donatie Afbeelding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten