Pagina 1 van 1

Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 21 feb 2019 23:12
door vib189
Ik werk op een desktop pc 32-bit en een HP-laptop.64-bit. Beide draaien op Windows 10 en staan niet in netwerk. Omwille van temperatuur werk ik 's winters in de livingroom op laptop, in de zomer op de desktop in een tot bureel omgevormde slaapkamer. De PC32 is verbonden met moden en router via een powerline (omzeggens nooit problemen), laptop is draadloos verbonden (ook geen problemen). Vandaag echter heb ik geen internet op de PC32 : ik zie dat op de powerlinestekker 2 lichtjes branden ipv 3. De powerline steekt rechtstreeks in een stopcontact. Bij nader toezien zie ik nu datĀ op de powerlinestekker bij de router ook slechts 2 lichtjes branden ipv 3. Vanwege het gevorderde uur durf ik daar nu geen dingen gaan doen. Misschien kan morgen me iemand zeggen dat er een vrij simpele oplossing voorhanden is. Met dank bij voorbaat.

Re: Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 21 feb 2019 23:34
door Black Tiger
Goedenavond.
Ik durf daar zo geen uitspraken over te te doen. Het ligt er ook een beetje aan welk merk/type powerline adapters het om gaat.
Je kunt proberen beiden uit het stopcontact te trekken. Dan een paar seconden wachten, en eerst die weer in het stopcontact steken wat met de router verbonden is. Als deze goed is opgestart, dan de andere weer insteken en kijken wat er gebeurt.

Als dat niet werkt, dan is er kans dat ze opnieuw geconfigureerd moeten worden of eens gereset. Andere mogelijkheid kan zijn dat er iets met de kabel is tussen de powerline adapter bij de router en de router zelf. Dat is evt. min of meer te controleren door te zien of het bijbehorende lampje op de router ook een verbinding aangeeft. Dat is geen garantie maar je weet in elk geval dan wel dat er iets gezien wordt.

Het beste is om anders toch even merk en type powerline te vermelden.

Re: Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 22 feb 2019 10:53
door vib189
Alles terug o.k. Vreselijk bedankt

Re: Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 22 feb 2019 14:55
door Black Tiger
Graag gedaan. Hoe heb je het terug gekregen, gewoon uitgetrokken en weer ingestoken of iets anders?

Re: Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 22 feb 2019 16:12
door vib189
Powerlinestekker uitgetrokken, eventjes gewacht, en dan eerst de powerlinestekker aan de router/modem ingestoken, daarna in mijn bureautje. Ik vermoedde wel dat het zoiets was, maar ben toch niet voldoende op de hoogte van die dingen. Mag ik je nog iets vragen : waar moet ik de volgende vraag stellen : ik zou graag bv mijn emailadres kunnen invullen via een functietoets of enkele andere toetsen. Kan dat ? Bedankt

Re: Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 22 feb 2019 19:11
door Black Tiger
Oei hoe je dat moet gaan doen via functietoets en andere toetsen weet ik niet. Dat zal laptop merk/type afhankelijk zijn.
Kan in feite op meerdere plekken maar omdat het om e-mail gaat zou ik in onderstaande sectie even een nieuw onderwerp met die vraag starten.
viewforum.php?f=13

Re: Lan verbinding geen geldige IP configuratie

Geplaatst: 25 feb 2019 11:46
door vib189
Doe ik. Bedankt.