Vreemde naam in LAN verbinding, en geen gedeelde computers meer na upgrade windows 10

Plaats hier al je vragen omtrent het instellen van Netwerken, WiFI (draadloze netwerken), Routers & Modems en dergelijke.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1822
Lid geworden op: 03 aug 2013, 18:18
Bericht indicaties: 1
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

24 apr 2019, 02:27

Even heel kort tussendoor:
Bedacht me onderweg dat Black Tiger dit schreef.
Dat klopt, maar ik hoop dat je inmiddels op alle computers het ipv6 protocol uitgeschakeld hebt, zo niet zou ik dat alsnog als eerste doen zodat in elk geval het hele netwerk gedwongen wordt op ipv4 te werken. Dat voorkomt gelijk ook rare eventualiteiten tussen ipv6 en ipv4 mocht dat het geval zijn.
Mocht dit totaal niet helpen, dan is het ook nog altijd te proberen om het omgekeerd te doen, dus ipv4 uit en ipv6 aan, maar dat lijkt me een laatste redmiddel.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

24 apr 2019, 08:43

Ik had op alle computers ipv6 uitgeschakeld.
Met mijn aanhaling  doelde ik op de Witte Connectbox van Ziggo.
Misschien dat daar iets niet goed ingesteld zou staan, ondanks dat Ziggo van hun kant geen vreemde dingen waarneemt.

Ben nog even weer aan hete spelevaren geweest met de ipv instellingen.
Ipv4 uit en 6 aan op alle computers, maakt geen verschil.
Ipv4 em 6 aan op alle computers maakt geen verschil.
Ipv4 weer terug alleen aan maakt geen verschil.
Alles ingesteld en waargenomen met na elke instelling een herstart.
Sta nu overal weer op ipv4 aan en ipv6 uit.

Met het niet fris meer zijn van het netwerkadaptertje bedoelde ik de adapter in Haka1.
Was geen opmerking van u, maar van falstring op pagina 2.
En eigenlijk is alles vreemd gaan lopen draaien nadat Haka1 ook op 10 was gezet, en waren er nieuwe drivers nodig voor de adapter.
Zou het dan toch dat de adapter onbedoeld niet dusdanig fris meer werkt dat er rare storingen optreden?
We hebben al getest of er verandering optrad met het uitschakelen van de computers zonder dat er verschil optrad.

Ik ga nog weer een stukje fietsen, misschien nog weer nieuwe impulsen.
Laatst gewijzigd door HarryB op 24 apr 2019, 16:32, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1822
Lid geworden op: 03 aug 2013, 18:18
Bericht indicaties: 1
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

24 apr 2019, 15:18

Zo het dan toch dat de adapter onbedoeld niet dusdanig fris meer werkt dat er rare storingen optreden?
Theoretisch gezien nee. Maar ik met netwerken heb ik al meer rare dingen gezien, zeker in W10 dus men wete maar nooit. Het zou zomaar kunnen.

Heerlijk weer om een stukje te fietsen, veel plezier alvast. Ik laat Peterj even verder kijken naar e.e.a. want volgens mij was hij nog niet klaar en ik wil verder niet storen tussendoor.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 6991
Lid geworden op: 17 mar 2013, 23:40

24 apr 2019, 19:30

Ik ben zo'n beetje door mijn opties heen.
Als je Haka1 niet vertrouwd, kan je deze eens van je netwerk afkoppelen, eventueel inclusief de kabel naar haka1.
Werkt haka2 dan hetzelfde als haka3 ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

24 apr 2019, 20:22

Direct na het lezen van het bericht van PeterJ de Haka1 uitgezet, en de netwerkkabel uit de switch verwijderd.
In het netwerk veranderde er niets.
Haka2 en 3 ook uitgezet, en alleen die twee weer gestart.
Ze zien elkaar, en delen alles wat er gedeeld kan en mag worden met elkaar.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

24 apr 2019, 20:30

Ik ga nog eens wat anders proberen.
Haka2 terug naar de garage, en draadloos op het net.
Haka3 mee naar het AOP en rechtstreeks met korte kabel aansluiten op de router.
Haka1 via de switch aangesloten laten, en zien of dat verandering brengt.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 6991
Lid geworden op: 17 mar 2013, 23:40

24 apr 2019, 20:45

Haka2 en 3 ook uitgezet, en alleen die twee weer gestart.
Ze zien elkaar, en delen alles wat er gedeeld kan en mag worden met elkaar.
Dat is dus goed, haka2 en haka3 werken probleemloos.
Plaats nu enkel en alleen de netwerkkabel naar haka1 in je switch. Haka1 niet op de netwerkkabel aansluiten.
Hoe werkt haka2 en haka3 dan ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

24 apr 2019, 21:47

In de door mij gekozen opstrelling voor PeterJ reageerde,
Haka3 ziet als eerste opgestart alle 3 de computers, en kan overal bij.
Haka2 en 1 zien alleen Haka2 in verkenner netwerk.
Haka1 kan wel bij Haka2 in de mappen komen.

Terug op de werkplek de opstelling gedaan zoals PeterJ voorstelde, netwerkkabel van Haka1 in de switch maar niet in Haka1.
Haka2 en 3 worden in beide verkenners netwerk weergegeven en zien elkaar, en kunnen in elkaars mappen.
Haka1 wordt uiteraard niet waargenomen.

Daarna Haka1 weer met netwerkkabel verbonden.
Haka1 ziet enkel Haka3.
Haka2 ziet enkel Haka3
Haka3 ziet alle drie en kan overal bij.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 6991
Lid geworden op: 17 mar 2013, 23:40

24 apr 2019, 22:41

Verplaats haka2 naar de plaats waar haka1 staat en sluit hem daar op de netwerkkabel aan. Haka1 sluit je niet aan.
Werkt haka2 en haka3 dan goed ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

24 apr 2019, 23:38

Het was makkelijker om de netwerkkabel die van de switch naar Haka1 ging in Haka2 te pluggen.
Haka1 geen kabel ingeplugd.
Haka2 en 3 zien elkaar en zijn te benaderen.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 6991
Lid geworden op: 17 mar 2013, 23:40

25 apr 2019, 00:41

Oke, met de netwerkkabel die eerst naar haka1 ging en nu naar haka2 werken haka2 en haka3 nog steeds naar behoren.
Blijft over een probleem met haka1. Daarvan is de netwerkkaart/driver al eerder hersteld dus daar ligt het probleem niet.
Kijk eens in de netwerkplug van haka1, zie je dan 8 pinnetjes netjes naast elkaar zitten ? Ze moeten alle 8 gelijk liggen en elkaar niet raken.
Hier zie je een voorbeeld:
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

25 apr 2019, 08:28

Ik ben leek op dit gebied, maar op uiterlijk afgaand zeg ik, ziet er goed uit.
Afbeelding
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

25 apr 2019, 12:57

Was nog weer aan het struinen op het net, maar ook in de instellingen van de pc's.
Kwam de optie tegen Netwerk opnieuw instellen.
Dacht probeer het eens op haka2.
Na herstart ziet die alles.
Hop Haka1 er achteraan, na herstart ziet die alles.
Dus hop, Haka3 er achter aan ondanks dat die alles al zag.
H3 ziet ook alles, en alles ziet elkaar, laat ook nog toe dat er benaderd wordt.

Even wachten tot de volgende opstart of het dan nog zo is.
Gebruikersavatar
HarryB
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 28 mar 2019, 07:59
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Win 7 en Win 10
AM: Malwarebytes
FW: Windows

26 apr 2019, 10:21

Helaas moeten waarnemen dat ook dit niet de oplossing is.
Over de nacht alles uit geweest, en vanochtend opgestart.
Haka1 en 2 zien alleen Haka2, en Haka3 ziet aleen Haka2 en 3.
Wederom netwerk opnieuw instellen, geeft wel dat iedereen iedereen ziet.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 1822
Lid geworden op: 03 aug 2013, 18:18
Bericht indicaties: 1
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win7/Linux
AV: Emsisoft Antimalware
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall
Locatie: State Penitentiary

26 apr 2019, 18:13

Ik blijf toch denken aan een master browser issue op haka1.
Kun je eens een link geven naar dat Netwerk opnieuw instellen oplossing? Dan kan ik eens kijken wat er precies gebeurt of dat ik daar achter kan komen. Want de tcp/ip stack opnieuw instellen deden we ook al op pagina 1 maar dat hielp daar ook niet.
Dus ik benieuwd wat er dan nog meer gebeurt zodat het opeens dan wel werkt, dan is het misschien mogelijk die oplossing ook defintief te maken.
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken, Draadloos Netwerk, Routers & Modems”

  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast