Windows 7 Netwerk instellen

Hier vindt u interessante handleidingen en tips voor Windows 7
Gebruikersavatar
PC Web Plus
.
.
Berichten: 214
Lid geworden op: 26 jun 2010 04:21

#1

In deze tutorial zullen we stap voor stap uitleggen hoe u eenvoudig de netwerkinstellingen in Windows 7 kunt instellen. In het netwerkcentrum van Windows 7 gaan we het netwerk instellen, hier gaat u naar start>configuratiescherm>Netwerk en Internet>Netwerkcentrum. Als u het netwerkcentrum heeft geopend kiest u links voor de optie "Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen" zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Om de computer in het netwerk zichtbaar te maken, dient u de optie netwerk detectie in te schakelen, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Om bepaalde mappen of een hele hardeschijf (partitie) in het netwerk toegankelijk te maken dient u de onderstaande optie in te schakelen.

Afbeelding

Openbare mappen zijn de mappen die zich in de volgende directory bevinden C:\gebruikers\openbaar.

Afbeelding

Om toegang tot de openbare mappen via het netwerk mogelijk te maken, dient u de onderstaande optie in te schakelen.

Afbeelding

In Windows 7 is het beveiligen van gedeelde mappen en of harde schijven (partities) heel eenvoudig.
Als u niet wilt dat netwerk gebruikers die geen account "rechten" hebben tot deze computer toegang krijgen tot de gedeelde bronnen, dient u de onderstaande optie in te schakelen.

Afbeelding

Standaard staat de optie "Uw thuisgroepverbindingen door Windows laten beheren" ingesteld, als gedeelde bronnen op de computer alleen toegankelijk zijn met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord dient u deze optie uit te schakelen. Als u op iedere computer dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt, kunt u deze optie aan laten staan.

Afbeelding

Standaard geeft Windows 7 u alleen de volgende opties als u een map of harde schijf wilt delen.

Afbeelding

Via Organiseren > Map en Zoek opties in de verkenner bij het tabblad weergave kunt u de optie "Wizzard delen gebruiken" uitschakelen.
Nu heeft u bij het instellen van gedeelde mappen en harde schijven (partities) meer mogelijkheden.

Afbeelding
Afbeelding

Als u nu met de rechtermuisknop op de map of harde schijf klikt en kiest voor de optie "Delen met" krijgt u nu alleen nog de optie "Geavanceerd delen".
Nu klikt u op het tabblad "Delen" op de knop "Geavanceerd delen".

Afbeelding

In het volgende venster kunt u aangeven of de map of harde schijf wel of niet gedeeld moet worden, dit kan heel eenvoudig door het plaatsen of weghalen van het vinkje bij "Deze map delen".
Hierna geeft u de Share naam op, dit is de naam die getoond wordt in de netwerk omgeving.

Afbeelding

Nu komt het belangrijkste het instellen van de machtigingen, in het onderstaande venster kunt u aangeven welke gebruikers met welke machtigingen (rechten) toegang hebben tot de gedeelde bronnen op de computer.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen
Plaats reactie

Terug naar “Windows 7”