1
Normaal gesproken is het upgraden naar een nieuwe versie een kwestie van de CD of DVD te plaatsen en de "upgrade" stappen te volgen.
Helaas is Windows 7 alleen te upgraden vanaf Windows Vista met servicepack 1.

Maar met het programma Easy Transfer kunt u een backup maken van uw bestanden en instellingen zodat u deze later eenvoudig kunt importeren in de nieuwe Windows 7 installatie.

Waarschuwing!
Omdat er altijd de mogelijkheid bestaat dat er conflicten onstaan door het gebruik van deze manier van upgraden naar Windows 7 raden wij aan om een complete image van uw systeemschijf te maken.
Dit kan heel eenvoudig met het programma Drive Image XML, u kunt dit programma via de onderstaande link downloaden. Verder worden er geen programma's overgenomen van Windows XP naar Windows 7, maar alleen de instellingen.
Alle programma's die u onder Windows XP geïnstalleerd had staan dient u opnieuw te installeren.

Easy Transfer
U vindt dit programma op de DVD van Windows 7 in de map Support\Migwiz\ of u kunt het programma downloaden op de website van Microsoft via de onderstaande links. Easy Transfer backup maken.
Zodra u Easy Transfer heeft geïnstalleerd krijgt u volgend scherm te zien als u het programma opstart. In dit scherm krijgt u de nodige informatie over Easy Transfer, hier kiest u voor volgende om door te gaan met de backup.
Afbeelding
Zodra u op volgende klikt krijgt u drie opties om de instellingen van Windows XP over te zetten naar Windows 7.
Wij kiezen hier voor de optie "Een Externe Harde schijf of USB-flashstation" , zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding
Nadat u de optie "Een Externe Harde schijf of USB-flashstation", heeft gekozen krijgt u volgens scherm te zien waar u de optie "Dit is mijn oude computer" aanklikt. zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding
In het volgende scherm ziet u een lijst van alle gebruikers op de computers, indien u alle gebruikers wilt overzetten vinkt u deze allemaal aan en klikt u op "Volgende".
Afbeelding
Voordat u op "Volgende" klikt kunt u per gebruiker de backup instellingen aanpassen, hiervoor klikt u op de optie "aanpassen" onder de gebruikersnaam.
Door daarna op geavanceerd te klikken krijgt u de mogelijkheid om zelf nog mappen toe te voegen aan de backup.
In het volgende scherm krijgt u de mogelijkheid om de backup te voorzien van een wachtwoord, zodra u het wachtwoord hebt opgegeven klikt u op "Opslaan".
U kunt deze stap ook overslaan dan wordt de backup zonder wachtwoord weggeschreven.
Afbeelding
Als u op "Opslaan" heeft geklikt moet u de locatie opgeven waar u het bestand wilt opslaan, zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding
Zodra u op "Opslaan" heeft geklikt zal Easy Transfer beginnen met het maken van de backup, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.
Dit kan afhankelijk van de grootte van de backup tussen de 10 minuten en een uur duren.
Afbeelding
Als de backup gereed is krijgt u volgend scherm te zien.
Afbeelding
Klik nu op volgende om de backup procedure af te ronden.
Afbeelding
Als de backup is voltooid dan vindt u dit bestand terug als een MIG bestand zoals op onderstaande afbeelding.
Afbeelding
Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Terug naar “Windows 7”

cron