Pagina 1 van 1

Windows 7 upgrade met Easy Transfer

Geplaatst: 05 aug 2010 11:48
door PC Web Plus
Normaal gesproken is het upgraden naar een nieuwe versie een kwestie van de CD of DVD te plaatsen en de "upgrade" stappen te volgen.
Helaas is Windows 7 alleen te upgraden vanaf Windows Vista met servicepack 1.

Maar met het programma Easy Transfer kunt u een backup maken van uw bestanden en instellingen zodat u deze later eenvoudig kunt importeren in de nieuwe Windows 7 installatie.

Waarschuwing!
Omdat er altijd de mogelijkheid bestaat dat er conflicten onstaan door het gebruik van deze manier van upgraden naar Windows 7 raden wij aan om een complete image van uw systeemschijf te maken.
Dit kan heel eenvoudig met het programma Drive Image XML, u kunt dit programma via de onderstaande link downloaden. Verder worden er geen programma's overgenomen van Windows XP naar Windows 7, maar alleen de instellingen.
Alle programma's die u onder Windows XP geïnstalleerd had staan dient u opnieuw te installeren.

Easy Transfer
U vindt dit programma op de DVD van Windows 7 in de map Support\Migwiz\ of u kunt het programma downloaden op de website van Microsoft via de onderstaande links. Easy Transfer backup maken.
Zodra u Easy Transfer heeft geïnstalleerd krijgt u volgend scherm te zien als u het programma opstart. In dit scherm krijgt u de nodige informatie over Easy Transfer, hier kiest u voor volgende om door te gaan met de backup.

Afbeelding

Zodra u op volgende klikt krijgt u drie opties om de instellingen van Windows XP over te zetten naar Windows 7.
Wij kiezen hier voor de optie "Een Externe Harde schijf of USB-flashstation" , zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nadat u de optie "Een Externe Harde schijf of USB-flashstation", heeft gekozen krijgt u volgens scherm te zien waar u de optie "Dit is mijn oude computer" aanklikt. zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

In het volgende scherm ziet u een lijst van alle gebruikers op de computers, indien u alle gebruikers wilt overzetten vinkt u deze allemaal aan en klikt u op "Volgende".

Afbeelding

Voordat u op "Volgende" klikt kunt u per gebruiker de backup instellingen aanpassen, hiervoor klikt u op de optie "aanpassen" onder de gebruikersnaam.
Door daarna op geavanceerd te klikken krijgt u de mogelijkheid om zelf nog mappen toe te voegen aan de backup.
In het volgende scherm krijgt u de mogelijkheid om de backup te voorzien van een wachtwoord, zodra u het wachtwoord hebt opgegeven klikt u op "Opslaan".
U kunt deze stap ook overslaan dan wordt de backup zonder wachtwoord weggeschreven.

Afbeelding

Als u op "Opslaan" heeft geklikt moet u de locatie opgeven waar u het bestand wilt opslaan, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Zodra u op "Opslaan" heeft geklikt zal Easy Transfer beginnen met het maken van de backup, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding.
Dit kan afhankelijk van de grootte van de backup tussen de 10 minuten en een uur duren.

Afbeelding

Als de backup gereed is krijgt u volgend scherm te zien.

Afbeelding

Klik nu op volgende om de backup procedure af te ronden.

Afbeelding

Als de backup is voltooid dan vindt u dit bestand terug als een MIG bestand zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen