1
In Windows 7 is niet standaard de knop "bureaublad weergeven" aanwezig, maar vervangen door de smalle knop "rechts" naast de klok.
Met een simpele truc kan deze knop toch weer op de taakbalk terug geplaatst worden.

Open kladblok en plak onderstaande vetgedrukte tekst:

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop


1. Sla het bestand op in de map die je hiervoor hebt aangemaakt als alle bestanden met de naam "Show Desktop.scf" (inclusief de aanhalingstekens).

2. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies "werkbalken" en dan "nieuwe Werkbalk". Selecteer de map die je hebt gemaakt op de C schijf en klik op "Map Selecteren".

3. Klik nu nogmaals met de rechtermuisknop op de taakbalk en haal het vinkje weg bij "Taakbalk vergrendelen". Nu wordt hij dus ontgrendeld.

4. Nu zie je aan de rechterkant de streepjes. Klik hier op met de rechtermuisknop en haal de vinkjes weg bij "Tekst weergeven" en "Titel weergeven".

5. Sleep deze Werkbalk naar de linkerkant naast de "Windows knop" en je hebt de knop "Bureaublad weergeven" weer als vanouds op de taakbalk staan.

6. Klik nu nogmaals met de rechtermuisknop op de taakbalk en plaats het vinkje terug bij "Taakbalk vergrendelen". Nu wordt de taakbalk weer vergrendeld.
Afbeelding

Terug naar “Windows 7”

cron