Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
PC Web Plus
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 173
Lid geworden op: za 26 jun, 2010 04:21:34

Handleiding Crossloop (Hulp op afstand)

wo 08 sep, 2010 16:04:35

Met het programma Crossloop kunt u het beheer van een computer op afstand overnemen. Hiervoor dient het programma Crossloop op beide computers geïnstalleerd te worden.

U kunt het programma Crossloop downloaden van de onderstaande website.

Installatie.
Zodra u Crossloop heeft gedownload dubbel klikt u op het Crossloop pictogram de installatie wordt nu direct gestart.
In het eerste scherm geeft u de gewenste taal op, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nadat u op "OK" heeft geklikt, krijgt u volgend scherm te zien, hier klikt u op "Volgende", zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

In het volgende scherm selecteert u de optie "Ik accepteer de licentieovereenkomst" en klikt u op "Volgende".

Afbeelding

In het volgende scherm staan standaard de twee opties in het rode kader aangevinkt, klik nu op volgende om verder te gaan met de installatie.

Afbeelding

Klik nu op "installeren" om de installatie van Crossloop af te ronden.

Afbeelding

Als de installatie gereed is krijgt u volgend scherm te zien, als de optie "Start Crossloop" staat aangevinkt wordt het programma direct gestart als u op voltooien klikt.

Afbeelding

Verbinding voorbereiden.
Op de computer die op afstand overgenomen gaat worden klikt u op het tabblad "Delen", Hier ziet u een naam en toegangscode staan.
Diegene die verbinding met deze computer gaat maken heeft deze toegangscode nodig.
Zodra u op "verbinden" klikt moet er binnen twee minuten een verbinding tot stand worden gebracht.

Afbeelding

Tijdens het tot stand brengen van de verbinding zal u een melding van de geïnstalleerde firewall krijgen, zoals bijvoorbeeld onderstaand scherm.
Hier kiest u voor de optie "blokkering opheffen" om de verbinding die gemaakt gaat worden toe te staan.

Afbeelding

Verbinding tot stand brengen.
Op de computer die het beheer gaat overnemen geeft u de toegangscode op en klikt u op verbinden, zoals op onderstaande afbeelding.

Afbeelding

Nu zal er op de computer waarmee verbinding gemaakt wordt de volgende melding verschijnen, hier klikt u op "Ja" als u het volledige beheer van de computer wilt geven.
Vink de op "Alleen bekijken" aan als u alleen maar een verbinding tot stand wilt brengen waarmee er op afstand meegekeken kan worden

Afbeelding

Hieronder ziet u dat Crossloop de andere computer op afstand heeft overgenomen, in het scherm rechtonder op de afbeelding ziet u de status van de verbinding, sluit dit scherm tijdens het gebruik van Crossloop nooit af, want hiermee wordt ook de verbinding verbroken.

Afbeelding

Vragen en problemen
Mocht u vragen hebben omtrent dit artikel of tegen problemen aanlopen dan kunt u voor hulp terecht op ons forum in de sectie Computer problemen & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast