Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Onderwerp Auteur
Berichten: 41272
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

VMware installeren

di 08 jan, 2013 11:15:57

Met behulp van virtualisatie software zoals VMware Player kun je op een fysieke computer meerdere virtuele computers aanmaken en voorzien van een eigen besturingssysteem. Hiermee is het mogelijk om één of meer ‘virtuele’ besturingssystemen te installeren en te gebruiken binnen het huidige gebruikte besturingssysteem.
Applicaties die je binnen zo’n virtueel besturingssysteem draait, krijgen dan toegang tot verschillende bronnen van de fysieke machine onder het waakzame oog van de virtualisatiesoftware.

VMware Player installatie
Het installeren van VMware Player zelf is heel eenvoudig, u geeft aan waar u het programma wilt installeren waarna u kunt aangeven of u het product wilt laten controleren op updates bij het opstarten.
Hierna krijgt u de optie "Help Improve VMware Player" te zien, indien u niet wilt dat er anonieme gegevens omtrent het gebruik van het programma worden verstuurd vinkt u deze optie uit tijdens de installatie.
Als het programma eenmaal is geinstalleerd start u het programma op door middel van de snelkoppeling op het bureaublad, hierna dient u de EULA (End User License Agreement) te accepteren om door te gaan.
Hierna zal er een melding komen omtrent een update van VMware Workstation, klik hier op Skip aangezien dit om de betaalde versie gaat.

VMware Player virtuele computer aanmeken
 • Wanneer het programma is opgestart ziet u rechts in het scherm de optie Creat a Virtual machine
 • In dit scherm kunt u aangeven of u het besturingssysteem op deze virtuele machine, vanaf een CD / DVD in het station van de fysieke computer wilt installeren, via een ISO / Image bestand op de computer.
 • Verder kunt u ook aangeven of u het besturingssysteem later wilt installeren en nu alleen de virtuele machine wilt aanmaken.
  Afbeelding
 • Hierna kunt u in het vervolgscherm aangeven welk besturingssysteem u op deze virtuele machine gaat installeren.
  Afbeelding
 • In het volgende scherm kunt u een naam opgeven voor deze virtuele computer.
 • Verder kunt u hier de locatie opgeven waar u de virtuele computer wilt opslaan, standaard wordt hier de map Virtuele machines op de C schijf gebruikt.
 • Hier kunt u dus ook een andere schijf en of partitie opgeven waarop u de virtuele machine wilt gaan installeren.
  Afbeelding
 • In het volgende scherm kunt u aangeven hoeveel schijfruimte de virtuele computer in totaal mag gebruiken.
  Afbeelding
 • In het laatste scherm krijgt u een overzicht te zien van de gemaakte instellingen, wanneer u hieraan nog iets wilt wijzigen klikt u op de knop "Customize Hardware"
 • Nadat de installatie van de virtuele computer is kunt u later ook altijd nog deze instellingen aanpassen.
  Afbeelding
 • Als u op "Finish" heeft geklikt zult u zien dat deze virtuele computer nu aanwezig is en gebruikt kan worden.
  Afbeelding
 • Nu kunt u net zoals u normaal een besturingssysteem installeert deze ook op de vrituele machine installeren.
 • Hiervoor kunt u kiezen om via de CD / DVD drive van de fysieke computer het besturingssysteem te installeren of via bijvoorbeeld een ISO bestand.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast