1
Heb maar even een nieuw onderwerp genomen want heb nu weer een andere bedreiging die is gevonden?
Vorige keer was het Application.AdReg (A) en nu is de deze hier.

Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CLASSES\WOW6432NODE\CLSID\{1AA60054-57D9-4F99-9A55-D0FBFBE7ECD3} Ontdekt: Application.Win32.WebApp (A)

Kan deze ook weer zo eraf gehaald worden?
3
Vandaag was het weer raak en weer eenzelfde bedreiging gevonden.

C:\ProgramData\apn In quarantaine geplaatst Application.AppInstall (A)

Deze maar gelijk laten verwijderen maar vraag me wel af waarom dit nu steeds gevonden wordt en elke keer weer iets opnieuw wat er eerder niet was gevonden.
4
Hallo,

De map die nu is gedetecteerd behoort tevens tot de ASK Toolbar (APN = Ask Partner Network), eerder was er op jouw systeem ook al een {CLSID} van de ASK toolbar gevonden.
Martin schreef:vraag me wel af waarom dit nu steeds gevonden wordt en elke keer weer iets opnieuw wat er eerder niet was gevonden.
Dagelijks worden er vele "definities" toegevoegd, maar het kan ook goed mogelijk zijn dat deze map onlangs pas is aangemaakt bij het installeren van bijvoorbeeld gratis software wat gebundeld is met PUP's.
Zie ook dit artikel voor meer informatie, in ieder geval hoef je je geen zorgen te maken om malware want het gaat hier immers enkel om "Potentieel Ongewenste Software" waarvan deze map wellicht enkel een restant is.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Emergency Kit.”

cron