1
Emsisoft Internet Security is het nieuwste beveiligingspakket wat het huidige "Internet Security Pack" bestaande uit de twee losse programma's (Emsisoft Anti-Malware en de Online Armor Firewall) zal gaan vervangen. Na twee jaar van intensieve ontwikkeling en een publiekelijke testperiode van de bèta versie is vandaag de officiële release van Emsisoft Internet Security 9.0. Deze beveiligingssuite is gebaseerd op de technologie die reeds in gebruik is bij Emsisoft Anti-Malware zoals de dual-engine scanner bestaande uit (Emisoft & Bitdefender) die verantwoordelijk is voor de realtimebescherming die bestaat uit drie lagen. Maar Emsisoft Internet Security is ook uitgerust met een intelligente firewall die volledige ondersteuning heeft voor Ipv6.

Het Oostenrijkse beveiligingsbedrijf heeft Emsisoft Internet Security ook voorzien van nieuwe functionaliteiten met betrekking tot de nieuwste verbeteringen in de beveiliging van huidige Windowsversies zoals ASLR (Address Space Layout Randomization) en DEP (Data Execution Prevention). Al deze verbeteringen komen de uiteindelijke geboden beveiliging flink ten goede, waardoor het pakket een nog betere bescherming biedt tegen alle vormen van malware en over kwaadaardigheden.

De onderstaande afbeeldingen zijn verkleind, klik op de thumbnail voor een vergroting.

ImageImage
Emsisoft Internet Security 9.0
Er zijn natuurlijk beveiligingssuites die zich enkel willen richten op het beveiligen van een computer, en suites die streven naar volledigheid met allerlei aanvullende functionaliteiten die vaak niet direct iets toevoegen aan de uiteindelijke bescherming wat het betreffende pakket biedt. Emsisoft Internet Security valt dan ook in de eerste categorie, en daardoor zal je ook geen functies zoals; ouderlijk toezicht, back-up mogelijkheden en allerhande extra opties aantreffen. De installatiehandleiding van kunt u bij deze link raadplegen.

Er zijn nog geen testresultaten van bijvoorbeeld het gerenommeerde AV-Test.org of AV-Comparatives, maar aangezien Emsisoft Internet Security is gebaseerd op zijn broertje Emsisoft Anti-Malware kunnen we er vanuit gaan dat het qua bescherming met het nieuwe Internet Security pakket ook wel goed zit. De laatste testresultaten van Emsisoft AV-Comparatives geven ongetwijfeld een goed beeld van de toekomstige tests die met Emsisoft Internet Security uitgevoerd gaan worden.

7 redenen om Emsisoft Internet Security te gebruiken
  1. Driedubbele bescherming tegen malware (Bestandsbewaking, Gedragsbewaking en Surfbeveiliging / firewall)
  2. Intelligente firewall: Verbergt uw computer voor publieke netwerken zodat deze onzichtbaar zal zijn.
  3. Gemakkelijke configuratie: De op toepassing gebaseerde firewall is heel flexibel en makkelijk te configureren.
  4. Lichtgewicht: Vanwege de goede performance beschermt Emsisoft Internet Security uw computer perfect zonder vertragingen.
  5. Minimale firewall meldingen: Dit mede om verkeerde beslissingen van de firewall te voorkomen.
  6. Emsisoft Anti-Malware Network: Miljoenen programma's zijn via de cloud beoordeeld en zo kunnen programma's snel geverifieerd worden.
  7. Veel voordelen ten opzichte van de Windows firewall zoals eenvoudig gebruik, en bescherming van zowel de inkomende als uitgaande verbindingen.
Emsisoft Internet Security bescherming.
Afbeelding
Bestandsbewaking
Deze beschermingslaag voert de controle uit op alle bestanden en programma’s die op de computer actief zijn en of gestart worden, ook de bestanden die u download of via e-mailbijlagen opslaat op uw computer worden real-time gecontroleerd door de “bestandsbewaking” van Emsisoft Internet Security.

De Emsisoft Internet Security bestandsbewaking is intelligente technologie en wordt continu geoptimaliseerd, waardoor u niets merkt van de vele bestanden die elk moment op de achtergrond worden gecontroleerd aan de hand van miljoenen virusdefinities. .

Gedragsbewaking
Om de nieuwst bedreigingen ook wel zero-day malware genoemd te kunnen detecteren waar zelfs nog geen virusdefinities voor bestaan zijn er aanvullende technologieën benodigd, en de “gedragsbewaking” van Emsisoft is daar één van. Via deze intelligente technologie controleert Emsisoft Internet Security namelijk continu het gedrag van alle actieve programma’s en processen op uw computer.

Wanneer er een verdacht programma wordt gedetecteerd zal er een waarschuwing worden getoond wanneer deze wordt uitgevoerd. Deze beschermingslaag is onlosmakelijk verbonden aan het Emsisoft Internet Security Netwerk, wat een hele grote verzameling aan gegevens is die online bij Emsisoft is opgeslagen, middels deze cloud-verificatie kan er snel beoordeeld worden of een bepaald programma of proces wel of niet veilig is.

Surfbeveiliging & firewall
De surfbeveiliging is de beschermingslaag die u tijdens het surfen beveiligd tegen allerlei online dreigingen, het is immers bekend dat de meeste malware via gecompromitteerde websites of dubieuze advertentienetwerken worden verspreid. De ingebouwde firewall en surfbeveiliging bieden een uitstekende beveiliging tegen alle online dreigingen.

Wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk zo’n gecompromitteerde website probeert te bezoeken die malware of spyware verspreidt, dan zal Emsisoft Internet Security dit voorkomen en dit domein preventief blokkeren. Al deze informatie wordt verkregen uit en lijst met zogenaamde malware-hosts en andere dubieuze websites, maar ook advertenties en tracking websites kunnen door Emsisoft Internet Security worden geblokkeerd.
Afbeelding

Terug naar “Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Emergency Kit.”

cron