Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 724
Lid geworden op: vr 03 aug, 2012 12:58:31
OS: Windows 10

Re: Logbestanden verdwijnen

di 15 nov, 2016 17:43:56

Als je op Purchase History klikt, zou je gewoon op deze website moeten uitkomen: https://store.bigfishgames.com/my_account/my_purchase_history.php
Met die website is volgens mij helemaal niets mis. Het is een https website; het slotje is groen, dus een beveiligde verbinding met een geldig certificaat.

Afbeelding

Ik bleek warempel zelf een account bij Big Fish te hebben. Helemaal vergeten. 6 jaar geleden heb ik daar blijkbaar 4 spellen gekocht. Die zou ik nu (als ik dat wilde) weer gratis kunnen downloaden.

Staat er bij jou in de adresbalk ook https (die s is belangrijk) en is het adres verder helemaal gelijk als wat je in de afbeelding hierboven ziet?
-----------------------------------------
Update: ik heb de volgende websites laten scannen op http://www.virustotal.com. Daar wordt een url of een geüpload bestand gescand door maar liefst 68 virusscanners.
1. http://www.bigfishgames.nl/ . Deze website is waarschijnlijk veilig, want geen enkele van de 68 verschillende virusscanners zag er een bedreiging in.
2. https://store.bigfishgames.com/my_accou ... istory.php . 1 van de 68 scanners meende dat dit een kwaadaardige website is. Dit is het testrapport: https://www.virustotal.com/nl/url/912e1 ... 479229197/
Ik heb nog nooit gehoord van een virusscanner met de naam AutoShun. Naar mijn idee is dit een false positive.

Welke virusscanner gebruik jij?

 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 251
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Kaspersky Free
AM: HitmanPro Alert + Malwarebytes
FW: Windows en router

Re: Logbestanden verdwijnen

di 15 nov, 2016 20:17:29

Ja die https wordt dus rood doorgestreept en er wordt vermeld dat de verbinding niet privé is en wordt bij Chrome vermeld .
Tevens bij de rest van de browsers Firefox en Opera hetzelfde geval, deze website wordt als onveilig beschouwd en dus ook niet geopend.

Als virusscanner gebruik Avira Free

Ik heb steeds een vermoeden dat er tijdens een scan van Malwarebytes al iets dergelijks van BigFish is gezien als malware en in quarantaine is gezet, maar dus op een of andere vervelende manier weer definitief verwijderd is van mijn pc.

Trouwens ik kom b.v bij Chrome al helemaal niet op de website van Big Fish, zie voorbeeld wat ik o.a bij deze te zien krijg.


Deze site is niet bereikbaar
De webpagina op http://www.bigfishgames.com/online-games/ is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres.
ERR_CONNECTION_ABORTED
 
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 724
Lid geworden op: vr 03 aug, 2012 12:58:31
OS: Windows 10

Re: Logbestanden verdwijnen

di 15 nov, 2016 20:45:06

De website die jij in je laatste reactie noemt is niet uitgeschakeld en ook niet verplaatst. Mijn pc staat al een tijdje uit, maar ik kon die website gewoon bereiken op mijn iPad, met Safari als browser. Iets op jouw computer houdt verbinding met de website van Big Fish tegen.
Ik zal mijn collega's vragen of zij ook eens naar dit topic willen kijken. Als ik in jouw schoenen stond, zou ik de virusscanner (Avira) even uitschakelen en daarna controleren of de website van Big Fish dan wel bereikbaar is. Maar als je dat niet aandurft, moet je een reactie van een van mijn collega's afwachten.

Er schiet me opeens iets te binnen. Een https website moet een geldig certificaat hebben. Zo'n certficaat is beperkte tijd geldig. Wanneer de klok van je pc in het systeemvak niet goed staat (dus een verkeerde datum en tijd weergeeft) zal de browser het certificaat als ongeldig verklaren. Dus controleer of de klok goed staat.
Klik ook op het rode openstaande slotje van de https website die niet wil openen, en kijk dan of je op Details kunt klikken. Daarin zal uitgelegd worden waarom die https website niet veilig wordt gevonden.
 
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 724
Lid geworden op: vr 03 aug, 2012 12:58:31
OS: Windows 10

Re: Logbestanden verdwijnen

wo 16 nov, 2016 13:21:57

In post #15 van dit topic schreef jij dat je onderstaande melding kreeg toen jij probeerde deze website te bezoeken: https://susi.bigfishgames.com/login

Aanvallers proberen mogelijk je gegevens van store.bigfishgames.com te stelen (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten of creditcarddetails).
NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID

https://susi.bigfishgames.com/login is gewoon de website waarop je in kunt loggen op je account bij Big Fish. Niets mis mee.
Ik heb gezocht op die melding en kwam deze website tegen: http://www.tomsguide.com/answers/id-250 ... ivate.html
Neem die pagina eens helemaal door.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten