Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 10:54:08

Hallo,

Ik zie dat sinds gisteren de nieuwe versie 3 is uitgebracht, en lees op een ander topic dat dit nog wel voor de nodige problemen heeft gezorgd.

Nu gebruik ik de Malwarebytes Home Premium versie 2.2.1.1043 dus met een licentie, en is mijn vraag eigenlijk komt er ter zijner tijd niet de mogelijkheid om vanuit deze versie te upgraden naar versie 3?

De huidige verwijderen en de nieuwe installeren geeft een hoop problemen heb ik al gelezen, en ik denk ook dat ik in de knoei kom met mijn licentie.

Is daar dus al iets over bekend?

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41258
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 11:29:02

Hallo,

Een upgrade vanuit de huidige versie zal er wellicht niet komen. Je moet dus eerst de oude versie verwijderen voordat je Malwarebytes 3.0 kunt installeren.
Het is aanbevolen om voor het verwijderen van de oude versie eerst de zelfbeschermingsmodule uit te schakelen.

Als je ook gebruik maakt van andere pakketten van Malwarebytes zoals Anti-Exploit of Anti-Ransomware moet je deze ook eerste verwijderen.

  • Open Malwarebytes en klik bovenin het menu op instellingen.
  • Klik links in het menu op geavanceerde instellingen.
  • Verwijder hier het vinkje bij de optie - schakel de zelfbeschermingsmodule in.
  • Ga vervolgens naar de softwarelijst van Windows en verwijder Malwarebytes Anti-Malware.
  • Herstart hierna de computer om het verwijderen te voltooien.

Na de herstart download je via deze link het installatiebestand van Malwarebytes 3.0.
Volg de verdere installatieprocedure en er kan eigenlijk niets misgaan.
Na de installatie kan je Malwarebytes 3.0 weer activeren met je licentiegegevens.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Jos H
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 226
Lid geworden op: zo 08 sep, 2013 06:40:30
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 10 Pro 64-bit
AV: G Data Total Security
AM: Malwarebytes 3.3.1 | PREMIUM
FW: G Data Total Security

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 11:40:55

Hallo,

Ik vond deze info op het web.
https://forums.malwarebytes.org/topic/1 ... nt-1077439

Hier staat ook info over licenties die je al hebt.

Met vr. gr.
Jos H
Groetjes, Jos H
 
Gebruikersavatar
porrelaar
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 697
Lid geworden op: vr 03 aug, 2012 12:58:31
OS: Windows 10

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 11:43:08

Had je de FAQ al gelezen: https://forums.malwarebytes.org/topic/191650-malwarebytes-30-frequently-asked-questions/
Daarin lees ik dat je de oude versie niet eerst hoeft te verwijderen. Je installeert Malwarebytes 3.0 en die verwijdert dan voor jou de oudere versie van Malwarebytes Anti-malware en tevens Anti-Ransomware en Anti-Exploit, want die functies zijn opgenomen in Malwarebytes 3.

update: En Jos was dus iets eerder dan ik. Hij gaf dezelfde link.
update 2: en Maxstar bleek ook al gereageerd te hebben, terwijl ik aan het zoeken en typen was. Ik ben duidelijk te traag.
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 12:02:39

Oke dank jullie voor de reactie's, ik ga er eens mee aan de gang.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41258
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 12:11:19

Het is inderdaad niet persé noodzakelijk om eerst de oude versie(s) te verwijderen.
Maar door het uitschakelen van de zelfbescherming ga je wel op safe zeg maar.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 12:31:42

Ik heb deze inmiddels geïnstalleerd en werkt zoals verwacht, alleen 1 ding ik krijg de waarschuwing dat ik alle realtime beveiligingslagen in moet schakelen om bedreigingen te voorkomen, maar als ik naar de instellingen ga lijkt alles aan te staan met uitzondering van 1  bij actieve bescherming staat alles op groen maar de laatste met de naam:

Bescherming tegen ransomware: Voorkomt dan ransomware uw bestanden codeert staat ook op groen maar daaronder staat " bezig met starten "

Nu heb ik wel Avira free als virusscanner er nog op staan, zou ik deze nu kunnen verwijderen en heeft die wellicht er iets mee te maken?
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41258
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 12:40:36

In principe maakt het niet uit dat je ook Avira in gebruik hebt. Malwarebytes 3.0 zou daar prima compatibel mee moeten zijn.
Maar herstart nogmaals eens de computer, kijk dan even of de bescherming tegen ransomware wel actief is.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 12:49:31

Ik heb Avira dan toch maar verwijderd en opnieuw de computer opgestart,mede omdat het beveiligingscentrum van Windows, 2 virusscanners ingeschakeld zag en nu werkt alles eigenlijk prima.

Alleen is deze versie van Malwarebytes tevens een vervanger voor een antivirus programma want nu heb alleen deze als bescherming.

Ik had ergens gelezen dat deze versie ook je antivirusprogramma kan vervangen.

En even als toevoeging, zoals ik begrijp kan je maar 1 realtime laten werken om conflicten te voorkomen, dus vandaar dat ik Avira heb verwijderd.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41258
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 12:55:34

Ja Malwarebytes 3.0 is te gebruiken als volwaardig antivirusprogramma, maar is wel nog steeds compatibel met de meeste andere beveiligingspakketten.
Zo gebruik ik Emsisoft Internet Security + Malwarebytes Premium (3.0) en dat is met met versie 2 van MBAM ook altijd een goede combinatie geweest.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 13:03:08

Dank je, moet er  nog erg aan wennen want als ik een scan doe, is deze met 3 minuten klaar terwijl Avira daar wel 30 tot 50 minuten mee bezig was.

Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat MBAM hetzelfde doet, maar geloven doe ik nog steeds.
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 13:21:36

Ik heb nog even bij het beveiliging centrum van Windows gekeken, maar die heeft nu Windows Defender als antivirus programma ingeschakeld, en is mijn vraag.

Ben ik nu op deze manier goed beschermd?
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

za 10 dec, 2016 16:12:18

Ik heb als antwoord op mijn eigen vraag Avira Free toch weer geïnstalleerd omdat ik weinig of geen vertrouwen heb in Windows Defender die dan als antivirus gezien werd, over MBAM werd eigenlijk niet gerept als antivirus en niet als zodanig herkend door Windows.

En zoals ik eerder lees zouden deze 2 goed samen moeten kunnen werken, alleen laat Windows nu weten dat er 2 virusscanners ingeschakeld staan, stond er niet toen ik nog met versie 2 van MBAM werkte.

Nu maar hopen dat dit goed gaat. ::)
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41258
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

di 13 dec, 2016 13:11:39

Dat is wel apart want MBAM moet door het onderhoudscentrum van Windows gewoon herkend worden als antivirusprogramma.

Afbeelding

Nipcweb schreef:
En zoals ik eerder lees zouden deze 2 goed samen moeten kunnen werken, alleen laat Windows nu weten dat er 2 virusscanners ingeschakeld staan, stond er niet toen ik nog met versie 2 van MBAM werkte.

Zelf gebruik ik Emsisoft Internet Security en Malwarebytes 3.0, dit werkt ook geheel probleemloos. Dus de combinatie van Avira + MBAM moet ook geen problemen opleveren.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Nipcweb
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 198
Lid geworden op: wo 12 feb, 2014 12:18:00
OS: Windows 10 64 bit
AV: Malwarebytes Premium
AM: HitmanPro Alert
FW: Windows en router

Re: Upgrade naar nieuwe Malwarebytes versie

di 13 dec, 2016 14:01:28

Klopt bij mij staat hetzelfde als bij jou maar het scherm daarvoor maakt de opmerking , dat ik meerdere antivirus programma's aan heb staan en dat deze de pc kunnen vertragen zie deze schermpjes: lukt even niet vanuit paint, ( weet niet meer hoe dit moet )

Maar in ieder geval staat bij mij hetzelfde als bij jou maar dan uiteraard met de naam Avira en Malwarebytes als zijnde ingeschakeld, Windows defender is uitgeschakeld.

Maar het vreemde wat ik ondervond was dat als ik Avira Free had verwijderd er in datzelfde scherm Malwarebytes helemaal niet ingeschakeld stond als antivirus maar werd automatisch Windows Defender ingeschakeld, dus vandaar mijn twijfel.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast