Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

zo 15 mei, 2016 12:53:52

Vorige week heb ik zowel Windows 7 alsook HitmanPro.Alert nieuw geïnstalleerd. HitmanPro.Alert geeft nu geen groene balk meer als Firefox opent (wel bij Internet Explorer), en de browser SRWare Iron wordt helemaal niet herkend (staat niet in de lijst).

Wat kan er aan de hand zijn/wat kan ik doen?

 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

ma 16 mei, 2016 09:19:44

Hallo,

Welke versie van Firefox en SRWare Iron is er momenteel geïnstalleerd?
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

ma 16 mei, 2016 13:01:05

Hallo Maxstar,

-Firefox 64-bits, 46.0.1
-SRWare Iron 64-bits, 50.0.2650.0

Beide de laatst uitgekomen versie.

Vanmorgen heb ik HitmanPro.Alert geheel verwijderd en opnieuw geïnstalleerd: geen verschil. Probleem nog steeds hetzelfde.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

di 17 mei, 2016 10:48:55

Hallo,

Ik heb geprobeerd het probleem te reproduceren maar hier worden beide browsers direct gevonden, wat je kunt doen is beide browsers eens opnieuw installeren en kijken of dat het probleem oplost.
Maar controleer ook het volgende eens, klik rechtsboven op het tandwiel en kies voor Uitgebreide bediening.
Staat de optie veilig surfen ingeschakeld, en als je dan op webbrowsers klikt welke worden er dan weergegeven?
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

di 17 mei, 2016 13:27:14

Hallo Maxstar,

Veilig surfen staat in elk geval aan en als webbrowsers worden genoemd:

-Firefox
-Internet Explorer 11 (32-bits)
-Internet Explorer 11 (64-bits)

Bij Internet Explorer komt de groene vlag dus wel, maar bij Firefox niet en Firefox is het belangrijkste, want daar internetbankier ik ook.

Ik zal SRWare Iron nog eens opnieuw installeren om te zien of dit verschil maakt. Dat lijkt mij minder omslachtig dan het verwijderen van Firefox, want dan verdwijnen er weer talloze instellingen, denk ik. SRWare Iron heeft bij mij minder specifieke instellingen.
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

di 17 mei, 2016 13:52:11

Waar ik al bang voor was is nu gebeurd: alle instellingen van SRWare Iron zijn verdwenen en het probleem is precies hetzelfde gebleven: SRWare Iron staat nog steeds niet in de lijst met browsers en er komt geen groene balk bij de start van de browser.

Ik hoop echt dat u nog een goed idee kunt bedenken, Maxstar. Jarenlang ging alles goed met HitmanPro.Alert.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 08:40:59

Hallo,

Probeer het volgende eens, klik rechtsboven op het tandwiel.
Kies hier voor de optie Instellingen opnieuw instellen en klik op JA om door te gaan.
Herstart hierna de computer en kijk of Firefox en SRWare Iron weer door Alert gedetecteerd worden.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 09:30:37

Helaas, maar er verandert ook nu niets. Volgens mij had ik dit ook al geprobeerd.

Firefox wordt overigens wel herkend, maar er lijkt geen beveiliging te zijn.

Ik vrees dat ik het programma zal moeten verwijderen en vergeten.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 09:36:28

In Firefox krijg je dus ook niet het groene kader te zien, maar aangezien de laatste optie ook niet werkt vermoed ik dat er wellicht elders een conflict aanwezig is.
Gebruik je nog steeds Qihoo 360 Total Security als primair beveiligingspakket, zo ja verwijder deze tijdelijk eens om te kijken of deze conflicten met HitmanPro.Alert veroorzaakt.
Sowieso is de beveiligingssoftware van Qihoo nogal omstreden.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 09:50:01

Hallo Maxstar,

Over Qihu 360 Total Security ben ik 100% tevreden. Toen ik mijn oude Windows nog had, had ik alle programma's die ik nu heb, alleen nog een paar meer. Er is nooit een conflict geweest met Qihu, noch met welk ander programma dan ook. Bij mijn vorige Windows was het plotseling onmogelijk om Radio?Sure! te gebruiken of te installeren: de computer bevroor dan onmiddellijk. Niemand heeft ooit kunnen zeggen waarom dit gebeurde. Zoiets zal nu ook wel weer aan de hand zijn.

Ik wil Qihu wel eens uitschakelen, maar verwijderen levert teveel nieuwe arbeid op.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 10:26:08

Dat er in het verleden nooit problemen zijn geweest is natuurlijk geen garantie dat die er later nooit komen. Je ziet het vaker dat na bijvoorbeeld een programma-update er toch ineens conflicten ontstaan.

Maar wat me nu opviel is dat er via de website twee (verschillende) versies van HitmanPro.Alert worden aangeboden.
Welke versie staat er nu geïnstalleerd "3.1.8 Build 360" of "3.1.8 Build 368" De laatste versie is via deze link te downloaden.

Qua instellingen is er blijkbaar ook iets aangepast, hier kreeg ik per browser (na aanmelding) maar éénmaal de fly-out van HitmanPro.Alert te zien.
Dit is echter als volgt aan te passen, klik in het hoofdvenster op Veiligheidsmelding en stel deze in op Als de toepassing start als dat nog niet het geval is.

Met de laatste versie komt bij mij ook SR Ware Iron niet meer bij de browsers te staan. Ik heb even navraag gedaan bij Surfright of de ondersteuning voor deze browser is stopgezet.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 10:27:55

Uitschakelen van de anti-virus heeft in elk geval geen effect: Firefox gaat open zonder geruststellende melding.
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

wo 18 mei, 2016 10:42:56

"Als de toepassing start" was en is ingesteld.

Ik had versie '3.1.9 Build 368' (u zegt 3.1.8, maar dat zal wellicht een vergissing zijn). Ik heb HitmanPro.Alert opnieuw geïnstalleerd met behulp van uw link en wat mij opviel is dat de setup een andere naam had (3 in plaats van 31). De versie die ik kreeg bleek echter dezelfde te zijn als voorheen.

Vroeger zat er alleen een service bij de Windows Services en verder hadden wij nergens bekommernis om: de goede oude tijd.
 
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 41251
Lid geworden op: za 27 sep, 2008 10:18:07
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Internet Security
Contacteer:

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

vr 20 mei, 2016 08:36:17

Hallo,

Ik heb het probleem met SR Ware Iron even voorgelegd bij de ontwikkelaars van HitmanPro.Alert en die gaan er naar kijken wat het probleem is.
https://twitter.com/pcwebplus/status/732848080857518081

Niet alleen SR Ware Iron maar ook de op Chromium gebaseerde browser Yandex heeft hetzelfde probleem dat deze niet meer verschijnt in de lijst met browsers.
Met vriendelijke groet,

Maxstar


Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
 
Gebruikersavatar
Léon
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 72
Lid geworden op: di 05 feb, 2013 12:16:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7 Home Premium
AV: Qihu 360 Total Security
FW: Windows Firewall
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: HitmanPro.Alert werkt niet helemaal goed (?)

vr 20 mei, 2016 11:32:58

Dank u. Ik was er al toe overgegaan om u te volgen op Twitter, maar toen ik de naam 'Max Verstappen' zag staan heb ik het weer ongedaan gemaakt. Ik kan absoluut niet tegen de sportverdwazing die je overal in de media tegenkomt. Bovendien vind ik autorijden helemaal geen sport, maar het wordt ons wel als zodanig door de keel geduwd.

Maar, het probleem dat Firefox wel herkend wordt maar geen veiligheidsmeldingen krijgt (eigenlijk het belangrijkste probleem) is in uw Twittervraag nog niet aangekaart. (Ik zeg het maar even).

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast