geen windowsvermelding bij herstel xp

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows XP
Plaats reactie
Gebruikersavatar
noodles23
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 apr 2011 11:20

#1

30 apr 2011 11:28

Min pc start niet meer op...doet niks meer
Xp opnieuw geprobeert de installeren, maar gaat niet
Xp repair geprobeerd, maar krijg geen vermelding bij c: en kan hier dus ook niks doen

is er iemand die mij kan helpen hierbij zodat ik de pc weer kan gebruiken?
Gebruikersavatar
Wessel
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1377
Lid geworden op: 14 jun 2009 18:59
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 Pro
AV: Panda Cloud Antivirus (free)
AM: Emsisoft Anti-Malware (free)
FW: Windows Firewall

#2

30 apr 2011 12:13

Kan je nog wel in de veilige modus komen als je tijdens het opstarten op F8 drukt?
Tot waar komt Windows XP bij het opstarten en krijg je blauwe schermen of blijft hij gewoon hangen?
Gebruikersavatar
Fox
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 310
Lid geworden op: 14 jun 2010 15:32
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1 / Ubuntu
AV: Avast (gratis)
AM: Anti-Exploit
FW: Windows

#3

30 apr 2011 15:21

Heb je de laatst goed werkende configuratie ook al eens geprobeerd?
Beter een muisarm dan een apestaartje. :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
noodles23
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 apr 2011 11:20

#4

02 mei 2011 07:47

Ik kan windows helemaal niet opstarten.
ik krijg maar 1 beeld en dat is:
system battery voltage is low F1 to continue en F2 voor Setup

In het begin kon ik nog op F1 drukken en starte hij toch nog op, nu doet hij niks meer en zegt:
No boot device available F1 to retry boot of F2 voor setup

Als ik F1 druk gebeurt niks
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#5

02 mei 2011 09:58

Het batterijtje van het moederbord is dus leeg maar normaal gesproken onthoud de pc dan alleen de BIOS instellingen niet meer.
Kan je met F2 nog wel in de BIOS komen?
Kijk dan even of je hardeschijf wel gedetecteerd wordt.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
noodles23
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 apr 2011 11:20

#6

03 mei 2011 10:23

ik kan wel gewoon in de bios, en de harddisk kan ik ook aflezen hierin
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#7

03 mei 2011 11:21

Als je van de XP-CD opstart en de installatie start krijg je dan wel het scherm te zien waar je de hardeschijf kan formatteren en partitioneren?
Afbeelding
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
noodles23
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 apr 2011 11:20

#8

10 mei 2011 08:42

nee ik krijg het schermpje setup
enter voor windows installeren
R voor herstellen of reaparatie
F3 voor afsluiten zonder installatie
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#9

10 mei 2011 13:34

In dat scherm kies je voor enter en dan kan je Windows opnieuw installeren.
Zie ook deze uitleg / handleiding.
http://www.pcwebplus.nl/tsoft/xpinstall.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
noodles23
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 apr 2011 11:20

#10

13 mei 2011 08:33

ik krijg idd het scherm:
enter voor installatie op geselecteerde partitie
C voor partitie in een niet-partitioneerde ruimte
D geselecteerde partitie verwijderen

maar in het onderste schermpje staat:

Schijf van 131070mb , 0 met ID 0 op bus 0 (atapi)
(setup heeft geen toegang tot deze schijf)

wat kan ik nu het beste doen?
ik wil trouwens de bestanden die eropstaan niet verliezen, aangezien er geen backup is gemaakt en er belangrijke gegevens opstaan
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#11

13 mei 2011 14:28

Met b.v. een Ubuntu Live-CD kan je de bestanden overzetten op een USB stick.
https://help.ubuntu.com/community/LiveCD" onclick="window.open(this.href);return false;

Als je alle belangrijke bestanden veilig hebt gesteld kan je de partitie tijdens Windows-setup verwijderen en opnieuw aanmaken.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
noodles23
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 apr 2011 11:20

#12

24 mei 2011 08:16

maar hoe kan ik eigenlijk dan bij de bestanden komen als ik de pc verder niet opgestart krijg?
Gebruikersavatar
Forza
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 1625
Lid geworden op: 06 sep 2010 13:40
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 8.1
AV: KIS
FW: KIS / Router

#13

24 mei 2011 15:39

Maar start de computer wel op van de Ubuntu live CD, want daarmee kan je in Ubuntu je bestanden benaderen en overzetten op een USB stick.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
Gebruikersavatar
Phoenix
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 770
Lid geworden op: 31 okt 2008 14:13
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows 7
AV: Avira
FW: Windows Firewall
Contacteer:

#14

24 mei 2011 17:12

noodles23 schreef:Schijf van 131070mb , 0 met ID 0 op bus 0 (atapi)
Als ik naar de grootte van de schijf (IDE) kijk zal dit waarschijnlijk ook een redelijk oude PC zijn.
Ik zou deze schijf vervangen en na de nieuwe installatie tijdelijk als (slave) ernaast plaatsen om de data over te zetten naar de nieuwe schijf als dit nog lukt.
Alius aliud dicit "Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is" ook al is deze uit de as herrezen.
Plaats reactie

Terug naar “Windows XP”