Beveiliging Experia Box v10

Stel hier uw vragen over gratis virusscanners, internet security software & malware- en ransomware preventie.
Gebruikersavatar
Fluisteraar54
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 16 nov 2016 21:27
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: F-Secure
AM: F-Secure
FW: F-Secure

#1

Ik wil controleren of de toegang tot mijn Experia Box v10 beveiligd is met een ander wachtwoord dan het standaardwachtwoord.
Ik weet overigens ook niet wat het standaardantwoord is.

De box is 3 jaar geleden geïnstalleerd door een monteur van KPN.

Ik vraag dit omdat ik ergens gelezen heb dat je ook de toegang tot je router moet beveiligen. Hoe kan ik dit controleren zonder dat alles uitvalt?

Ik weet niet of er een verband is tussen de beveiliging van de Box en wifi, maar de naam en het wachtwoord van wifi zijn wél veranderd.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7169
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40

#2

Hallo,

Lees deze informatie eens: https://forum.kpn.com/internet-9/wachtw ... v10-466353
Lukt het daarmee ?

De wachtwoorden voor de Experiabox en wi-fi hebben niet met elkaar te maken. Misschien kan je wel dezelfde wachtwoorden instellen maar dat is absoluut af te raden.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Fluisteraar54
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 16 nov 2016 21:27
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: F-Secure
AM: F-Secure
FW: F-Secure

#3

Hallo,

Ik heb je advies opgevolgd. Ik kom uiteindelijk op een scherm met Admin. Om toegang tot Admin te krijgen heb ik een wachtwoord nodig en dat heb ik niet. Het veld leeg laten en dan op Login klikken werkt ook niet.

Ik heb het langs de weg van het opnieuw instellen van de fabrieksinstellingen geprobeerd. Om toegang te krijgen tot de Box heb ik een nieuwe wachtwoord kunnen opgeven. Vervolgens loop ik weer vast op Admin.

Is het voor de beveiliging van de toegang tot de Box overigens nodig om toegang tot Admin te krijgen?
Gebruikersavatar
Jack1960
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 117
Lid geworden op: 06 nov 2015 10:03
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10 home 64 bit
AV: Ziggo Safe Online (F-Secure)
AM: Malwarebytes Free 4
FW: Windows

#4

Je kan proberen of 1 van de de standaard wachtwoorden die vaak gebruikt worden voor gebruikersnaam admin je verder helpt.
Deze standaard wachtwoorden zijn: admin of Admin, 0000 of 1234.

Mocht dat lukken dan zou ik wel aanraden om dat standaard wachtwoord dan te vervangen voor een eigen aangemaakt wachtwoord.

Jack
Gebruikersavatar
Fluisteraar54
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 16 nov 2016 21:27
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: F-Secure
AM: F-Secure
FW: F-Secure

#5

Helaas, Jack, het werkt. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: met een makkelijk wachtwoord kom je dus niet binnen.
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2009
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#6

Staat het login wachtwoord vanaf de v9 of v10 niet op een sticker op de onder- of zijkant?
Als je de monteur het nooit heeft aangepast kun je gebruikersnaam leeg laten en usernaam Admin en dan zonder wachtwoord inloggen en het wijzigen.

Een andere optie is een hardwarematige reset van het modem (via het knopje) en dan lukt dat wel en kun je het ook weer wijzigen.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Fluisteraar54
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 16 nov 2016 21:27
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: F-Secure
AM: F-Secure
FW: F-Secure

#7

Nee, ik heb begrepen dat dit pas gebeurd vanaf de v10A
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2009
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#8

Dacht ik al, maar wist het niet meer zeker. Maar we hebben het hier ook over de v10. ;)

Toch kom ik bij Telfort de handleiding tegen om de eerste keer Admin te gebruiken met leeg wachtwoord op de v10. Vreemd.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Fluisteraar54
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 16 nov 2016 21:27
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: F-Secure
AM: F-Secure
FW: F-Secure

#9

Zelfs na het resetten van de Box werkte dat niet bij Admin. Misschien moet ik eens informeren bij KPN?
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2009
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#10

Heb je lang genoeg gewacht met resetten?
Je moet dat pinnetje zo lang ingedrukt houden totdat het rode power lampje rood gat branden en dan pas los laten.

Als je het zo gedaan hebt, heb je dan gekeken op de stickers of daar de login niet in staat?
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
Fluisteraar54
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 16 nov 2016 21:27
Kennisniveau: (1) Beginner
OS: Windows 10
AV: F-Secure
AM: F-Secure
FW: F-Secure

#11

Het lichtje van de power-knop was rood en op de stickers vind ik

- de netwerknaam
- de Wireless Key

en een code die begint met S/N.

Verder staat er nog een MAC-address op.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7169
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40

#12

De gebruikersnaam Admin kan en hoef je niet te wijzigen.
Je hoeft alleen een wachtwoord in te vullen.
De eerste keer na een fabrieks-reset laat je het wachtwoord veld leeg. Je moet dan een eigen wachtwoord ingeven. Daarna dien je dat wachtwoord te gebruiken als je wilt inloggen op de Experiabox.
Soms staat het wachtwoord op de stikker van het apparaat. Soms ook het wi-fi wachtwoord.
Het getal achter s/n is het serie-nummer. Daar kan je verder niets mee.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2009
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#13

Dat schreef ik ook al maar dat bleek iet te lukken.
Vandaar dat ik me afvroeg of hij de reset knop wel lang genoeg ingehouden heeft.
Greetings, Black Tiger.
Gebruikersavatar
PeterJ
Security Helper
Security Helper
Berichten: 7169
Lid geworden op: 17 mar 2013 23:40

#14

Black Tiger schreef:Dat schreef ik ook al maar dat bleek iet te lukken.
Vandaar dat ik me afvroeg of hij de reset knop wel lang genoeg ingehouden heeft.
Blijkbaar wel. Eerder schreef Fluisteraar54 namelijk
Ik heb het langs de weg van het opnieuw instellen van de fabrieksinstellingen geprobeerd. Om toegang te krijgen tot de Box heb ik een nieuwe wachtwoord kunnen opgeven. Vervolgens loop ik weer vast op Admin.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Gebruikersavatar
Black Tiger
Moderator (Netwerken)
Moderator (Netwerken)
Berichten: 2009
Lid geworden op: 03 aug 2013 18:18
Bericht indicaties: 2
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Win10/Linux
AV: AVG Free
AM: Malware Bytes
FW: Windows Firewall

#15

Klopt dan toch?
Het lukt niet omdat ie daarna weer tegen het admin wachtwoord aan liep (ondanks opnieuw ingesteld).
Vandaar dat het me verstandig leek het nog eens te proberen.
Misschien handig om als het lukt een wat makkelijker wachtwoord op te geven.
Probeer beiden ook eens met Admin en admin dat wil soms ook nog wel eens verschillen.

Maar ik bedoelde dat wat jij schreef, had ik ook al geschreven. ;)
Greetings, Black Tiger.
Plaats reactie

Terug naar “Antivirus- en beveiligingssoftware”