Windows 10 blauw scherm

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows 10.
axe0
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 01 nov 2017 12:21

Guido95 schreef:Kan ik uit onderstaande tekst opmaken dat dit een probleem met de drivers van Intel is ?



STACK_COMMAND:  kb

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: GenuineIntel

IMAGE_NAME:  GenuineIntel

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  0

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_CACHE

BUCKET_ID:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_CACHE

Followup: MachineOwner
---------
Nee, het geeft aan dat de processor een fout heeft ontdekt in een operatie met een van de cache levels.
Als we de error structuur dumpen kun je zien dat er een generieke error in de level 2 cache op core 1 is, wat betekent dat het systeem niet heeft onthouden wat de operatie was dat werd uitgevoerd. Echter geeft dit momenteel nog weinig aan, omdat dit van alles kan betekenen.

Het beste is om te wachten op meer dumps.

Code: Selecteer alles

0: kd> !errrec ffff9185bd964028
===============================================================================
Common Platform Error Record @ ffff9185bd964028
-------------------------------------------------------------------------------
Record Id     : 01d4c455448d2eee
Severity      : Fatal (1)
Length        : 928
Creator       : Microsoft
Notify Type   : Machine Check Exception
Timestamp     : 2/15/2019 10:47:45 (UTC)
Flags         : 0x00000000

===============================================================================
Section 0     : Processor Generic
-------------------------------------------------------------------------------
Descriptor    @ ffff9185bd9640a8
Section       @ ffff9185bd964180
Offset        : 344
Length        : 192
Flags         : 0x00000001 Primary
Severity      : Fatal

Proc. Type    : x86/x64
Instr. Set    : x64
Error Type    : Cache error
Operation     : Generic
Flags         : 0x00
Level         : 2
CPU Version   : 0x00000000000906e9
Processor ID  : 0x0000000000000000

===============================================================================
Section 1     : x86/x64 Processor Specific
-------------------------------------------------------------------------------
Descriptor    @ ffff9185bd9640f0
Section       @ ffff9185bd964240
Offset        : 536
Length        : 128
Flags         : 0x00000000
Severity      : Fatal

Local APIC Id : 0x0000000000000000
CPU Id        : e9 06 09 00 00 08 10 00 - bf fb fa 7f ff fb eb bf
                00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00
                00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00

Proc. Info 0  @ ffff9185bd964240

===============================================================================
Section 2     : x86/x64 MCA
-------------------------------------------------------------------------------
Descriptor    @ ffff9185bd964138
Section       @ ffff9185bd9642c0
Offset        : 664
Length        : 264
Flags         : 0x00000000
Severity      : Fatal

Error         : GCACHEL2_ERR_ERR (Proc 0 Bank 6)
  Status      : 0xbe0000000100110a
  Address     : 0x0000000079244fc0
  Misc.       : 0x0000049088000086
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Hmm oké oké, het voorval is echter wel al veel vaker als 1x voorgekomen. Vind het daarom ook vreemd dat er maar 1 .dmp bestand is.. Maar zodra ik er meer heb zal ik deze uploaden.
axe0
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 01 nov 2017 12:21

Vaak wordt tussentijds Ccleaner of disk cleanup gebruikt om ruimte vrij te maken waarmee ze onbedoeld veel log gegevens verwijderen, is dit bij jou ook het geval?
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Geen van beide programma's geïnstalleerd op me laptop nee
axe0
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 01 nov 2017 12:21

Disk cleanup is een programma dat bij iedereen is ingebouwd en niet verwijdert kan worden.
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Haha oh, hoe kan ik zien of dat het geval is, dat deze bestanden verwijderd?
axe0
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 01 nov 2017 12:21

Het opschonen van de schijf met de ingebouwde tool wordt niet automatisch gedaan. Het vereist interactie van de gebruiker en dus weet je zelf of je het hebt gebruikt, echter vermoed ik dat je het niet hebt gebruikt.
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Axe0,

Wederom BSOD. Vreemd genoeg is nu de al eerder geplaatste .dmp file niet meer te vinden in de map. Ook lijkt de pc niet meer vanzelf te herstarten na een BSOD, alleen middels uitzetten via de knop start hij weer opnieuw op. ZIe onderstaand de file:

Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

axe0 schreef:
Guido95 schreef:Kan ik uit onderstaande tekst opmaken dat dit een probleem met de drivers van Intel is ?



STACK_COMMAND:  kb

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: GenuineIntel

IMAGE_NAME:  GenuineIntel

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  0

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_CACHE

BUCKET_ID:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_CACHE

Followup: MachineOwner
---------
Het beste is om te wachten op meer dumps.


---

Inmiddels heeft de derde BSOD zich weer voorgedaan, gek genoeg staat er wederom maar 1 .dmp file in de map. Zie onderstaand de link naar de nieuwe .dmp file:

Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Het heeft enige tijd geduurd, zojuist wederom een BSOD ervaren, door de eerdergenoemde processen.
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 862
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

https://www.intel.com/content/www/us/en ... t.htmlLaat die wat zien op te updaten?
En staat de auto driver update van Windows uit?
https://www.itechtics.com/disable-autom ... s-windows/

Zie dat er best wat dingen van Intel worden opgestart, kun je een screenshot van logon hier plaatsen uit autoruns? die opstarten als admin.
https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... s/autoruns

En er kwam niets uit de ramtest?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
https://www.piriform.com/docs/speccy/us ... to-the-web
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Pearl, naar de updates zal ik even kijken.

http://prntscr.com/mqqx1n < zie hier de screenshot van autoruns bij logon.

Uit de ramtest is ook niks geks naar voren gekomen.
pearl
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 862
Lid geworden op: 15 okt 2013 10:25
Kennisniveau: (3) Expert

In die a logon kan behoudens de laatste 2 alles worden uitgevinkt.

En wat gaf de Intel updater?
"Dit is mijn handtekening of sig."
Sometimes, a vendor may misleadingly advertise the I/O clock rate by labeling the MT/s as MHz
https://www.piriform.com/speccy/download
https://www.piriform.com/docs/speccy/us ... to-the-web
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

Bedoel je de twee n/a vinkjes, of de totale vinkjes ?

http://prntscr.com/mqrb2h < Dit gaf de Intel updater aan, dus deze maar even doen.
Guido95
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 feb 2019 12:35
OS: Windows 10

@pearl, http://prntscr.com/mqrfcn deze manier in autoruns ?
Plaats reactie

Terug naar “Windows 10 Hulp en ondersteuning”