Updates lopen niet door of starten helemaal niet

Stel hier uw vragen met betrekking tot Windows 10.
Jerom474
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 15 mar 2016 20:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows7 en Windows10
AV: F-Secure
AM: Hitman pro

Beste forum-experts

Sinds een paar weken lopen mijn updates niet meer door. Of ze stoppen al bij de poging om ze via windows update te downloaden (fout 0x800700ea) of als ik wil updaten naar de 2004 of de 2020H2 versie met de mediacreation tool dan loopt het hele installatie proces tot en met het opnieuw opstarten en dan verschijnt de mededeling dat de veranderingen aan de computer worden verwijderd en wordt weer in de oude versie opgestart. Ik heb al allerlei oplossingen van verschillende fora doorlopen, maar zonder resultaat.

link cbs log:
http://www.filedropper.com/cbs_55

Hopelijk is er een oplossing
Als gast kunt u geen bijlagen bekijken. Registreer via deze link een (gratis) account om bijlagen te kunnen openen en downloaden.
Jerom474
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 15 mar 2016 20:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows7 en Windows10
AV: F-Secure
AM: Hitman pro

https://postimg.cc/56mnvjRg

Is de link naar het screenshot na de opdracht:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Jerom474
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 15 mar 2016 20:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows7 en Windows10
AV: F-Secure
AM: Hitman pro

Na opstart en opnieuw Windows update geprobeerd
Zie screenshot
https://postimg.cc/9rm1VZm2
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 789
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

ik kon dit onlangs oplossen met optie drie van https://www.windows10help.nl/windowscou ... index.html
Jerom474
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 15 mar 2016 20:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows7 en Windows10
AV: F-Secure
AM: Hitman pro

k kon dit onlangs oplossen met optie drie van https://www.windows10help.nl/windowscou ... index.html
Welek optie 3 bedoel je? Ik zie hier 2 pogingen beschreven
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 789
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

sorry, ik moest schrijven 'poging 2'
Jerom474
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 15 mar 2016 20:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows7 en Windows10
AV: F-Secure
AM: Hitman pro

Helaas, werkt dit niet. Ik krijg vreemd genoeg een leeg scherm bij "windows onderdelen in -of uitschakelen"

https://postimg.cc/1nYdtV6C
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 789
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

mogelijke oorzaken:
- er is iets niet pluis in windows: start commandprompt als administrator en voer uit: sfc /scannow
start daarna opnieuw op via start/afsluitmenu/optie: opnieuw opstarten
- heb je een of andere securitysuite meelopen, dan uitschakelen
- je bent geen administrator ( hoewel je dan m.i. ook niet de wijzigingen system32 kon uitvoeren...)
Jerom474
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 95
Lid geworden op: 15 mar 2016 20:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: Windows7 en Windows10
AV: F-Secure
AM: Hitman pro

sfc /scannow heb ik al meerdere malen uitgevoerd. Er worden geen integriteitsproblemen gevonden
https://postimg.cc/D8nKMHFB

F-secure en Defender staan uit
Ik ben administrator
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 789
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

tja, dan ben even overvraagd.
ik zou zelf doen: ga vanaf dat punt gewoon door naar stap 8 en benut de update-assistant
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42565
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

Hallo,

Ik heb de CBS logs bekeken en die staan boordevol fouten, ook met de component store is er iets goed mis zo te zien.

1. Maak met de MediaCreationTool een (nieuwe) ISO van Windows 10 aan.
2. Als dit gereed is open je de ISO in de Windows Verkenner.
3. Open vervolgens de commandprompt als administrator en geef het volgende commando op.

! Vervang de driveletter X: door de letter die aan de ISO is toegewezen.

Code: Selecteer alles

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\Sources\install.wim
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 789
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

fijn dat je bijspringt, maar ik zie in deze topic toch geen cbs-logs?
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42565
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

Ik het eerste bericht staat een linkje naar de CBS-map met de logs (35 MB) dus te groot om als bijlage toe te voegen.
falstring
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Berichten: 789
Lid geworden op: 07 sep 2013 12:05
Kennisniveau: (2) Ervaren

sorry maxstar, ik was te snel vrees ik....
Gebruikersavatar
Maxstar
Administrator
Administrator
Berichten: 42565
Lid geworden op: 27 sep 2008 10:18
Kennisniveau: (3) Expert
OS: Windows 10
AV: Emsisoft Anti-Malware
Contacteer:

No problem, ik ben dan ook heel benieuwd of het herstellen via de ISO bij [mention]Jerom474[/mention] gaat lukken.
Gesloten

Terug naar “Windows 10 Hulp en ondersteuning”