1
Het installeren van .NET framework 3.5 kan onder Windows 10 nogal problematisch zijn. In bepaalde situaties kan het voorkomen dat je bij de installatie van .NET framework 3.5 de melding krijgt om eerste (hetzelfde) .NET framework 3.5 te installeren wat natuurlijk redelijk vreemd is. Maar ook de foutcodes: 0x80070005, 0x800F0831 en 0x80071A91 zijn een veel voorkomend probleem.
De onderstaande handleiding kan in dergelijke situaties uitkomst bieden bij problemen met het installeren van .NET framework 3.5 (.NET Framework 3.5 Service Pack 1).

Om deze instructies te kunnen uitvoeren heb je de installatieschijf of het ISO-bestand van Windows 10 nodig. Mocht je deze nog niet in je bezit hebben raadpleeg dan als eerste de onderstaande handleidingen om een ISO-bestand voor Windows 10 aan te maken. Nadat het betreffende ISO-bestand is aangemaakt kan je deze in een virtueel DVD-station mounten (koppelen), klik hiervoor met de rechtermuisknop op het ISO-Bestand en kies voor de optie Koppelen.
Wanneer je vervolgens "Deze Computer" opent zal je zien dat het ISO-bestand net zoals een fysieke CD of DVD benaderbaar is geworden.
Hier hoef je verder nog niets mee te doen, de inhoud van deze ISO is namelijk later benodigd voor het uitvoeren van de instructies.
Afbeelding
Open vervolgens de opdrachtprompt (commandprompt) met administratorrechten, klik hiervoor met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer de optie Opdrachtprompt (administrator).
Type nu de onderstaande commandoregel exact over, mocht de ISO gekoppeld zijn aan een andere driveletter dan E:\ pas dit dan in de commandoregel aan, (/Source:E:\sources\sxs)

Code: Selecteer alles

DISM  /Online  /Enable-Feature  /FeatureName:NetFx3  /All  /LimitAccess  /Source:E:\sources\sxs 
Afbeelding
Wacht nu totdat dit proces is voltooid en de melding "The operation completed successfully" verschijnt.
Sluit nu het venster van de opdrachtprompt en herstart de computer om de installatie van .NET framework 3.5 af te ronden.
Afbeelding
Afbeelding

Terug naar “Windows 10”