1
Door mijn hobby als Internet Uplifting Trance DJ, heb ik doorgaans veel opslag nodig, naast mijn sets (minimaal 25 uur per maand aan radioshows) krijg ik dagelijks via de labels (= lees platen maatschappijen digitaal) veel promo's (= platen die binnenkort uitkomen) binnen, die ik moet feedbacken (= beoordelen) en uit sorteer naar mijn radioshow directories (buffers). Ik werk nu nog met backup's via externe HDD's maar lees veel over NAS systemen die via RAID dubbele backup maken. Ook het opslaan van mijn sets en de sets apart (unmixed) met de gebruikte platen. Dus heel veel opslag capaciteit.

Ik lees veel over NAS systemen, ik heb een locaal netwerk aangemaakt zodat de 2 werkcomputers die ik gebruik voor mijn DJ hobby elkaar kunnen vinden in delen van bestanden (UAC systeem) van Windows Vista (Ultimate).
Ik heb een snelle W3700 Netgear router die een USB2 aansluiting heeft. Buiten dat ik nog niet uit ben welk NAS systeem voor mij het beste is geschikt (tips en gebruikers ervaringen zijn hierin welkom), heb ik eigenlijk andere vragen:

Hoe kan ik het beste de NAS koppelen aan de 2 PC's, is de Netgear Router een geschikt hardware optie, of heeft de NAS zelf een eigen aansluiting of systeem waarop de 2 PC's kan aansluiten. Betreft NAS systemen ben ik echt een dummie dus kijk ik graag uit naar mensen die hier al veel ervaring in hebben om hun adviezen ter harte te nemen.. :cool:
Afbeelding
|
Afbeelding
EL-Jay SoundCloud
|
Afbeelding
EL-Jay Facebook
|
Afbeelding
EL-Jay MySpace
2
@ EL-Jay,
EL-Jay schreef: maar lees veel over NAS systemen die via RAID dubbele backup maken. Ook het opslaan van mijn sets en de sets apart (unmixed) met de gebruikte platen. Dus heel veel opslag capaciteit.
Maxstar heeft een handleiding gemaakt betreffende RAID opstellingen, wellicht interessant
http://www.pcwebplus.nl/thard/raid.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
EL-Jay schreef:Ik lees veel over NAS systemen, ik heb een locaal netwerk aangemaakt zodat de 2 werkcomputers die ik gebruik voor mijn DJ hobby elkaar kunnen vinden in delen van bestanden (UAC systeem) van Windows Vista (Ultimate).
Ik heb een snelle W3700 Netgear router die een USB2 aansluiting heeft.
Bij de USB2 aansluiting van de router kunt men een externe harde schijf aansluiten.
EL-Jay schreef:Hoe kan ik het beste de NAS koppelen aan de 2 PC's, is de Netgear Router een geschikt hardware optie, of heeft de NAS zelf een eigen aansluiting of systeem waarop de 2 PC's kan aansluiten. Betreft NAS systemen ben ik echt een dummie dus kijk ik graag uit naar mensen die hier al veel ervaring in hebben om hun adviezen ter harte te nemen.. :cool:
De NAS kunt men aansluiten aan de LAN Ethernet ports [1 t/m 4]
Afbeelding
Welke NAS is geschikt? een goede vraag :D
Zie / lees onderstaande links voor informatie:
http://www.naskopen.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://computertotaal.nl/software/22764 ... -2011.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tweakers.net/nieuws/82317/buffal ... temen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tweakers.net/nieuws/83076/wd-int ... temen.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zelf gebruik ik een WD [Western Digital NAS].
met vriendelijke groet, iEscape
born to be free is the way to freedom

Afbeelding
3
Hoi,

Ik heb zelf sinds kort een Seagate Black Armor NAS gekocht waarbij er twee schijven van 2TB in RAID-1 (Mirroring) staan, deze heb ik direct op de router aangesloten en met mijn gigabit netwerk is de overdrachtssnelheid gemiddeld 90 MB/s.
De gebruikte kabels spelen hierbij ook een rol want met een oude Cat5 kabel kom ik niet hoger dan 20-30MB/s.
EL-Jay schreef:Ik heb een snelle W3700 Netgear router die een USB2 aansluiting heeft. Buiten dat ik nog niet uit ben welk NAS systeem voor mij het beste is geschikt
In principe heb je geen USB aansluiting nodig voor een NAS want deze kan je het beste dan ook via UTP (RJ45) aansluiten.

Er zijn heel veel mogelijkheden, zo kan je een kant-en-klare NAS kopen of alleen een NAS behuizing, bij het laatste moet je er wel op letten welke harde schijven je gebruikt want niet alle harde schijven zijn geschikt om in een NAS te gebruiken.
Western Digital heeft bijvoorbeeld de RED serie uitgebracht die special geschikt zijn voor NAS systemen.
http://wdc.com/nl/products/products.aspx?id=810" onclick="window.open(this.href);return false;

Als het dus puur om veel opslag gaat zou een simpele NAS met twee grote schijven b.v. 3TB in RAID1 zodat de data gespiegeld is een uitkomst zijn.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “NAS, Cloudopslag & Webhosting (Servers)”