Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
Daan.B
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 61
Lid geworden op: zo 14 okt, 2012 19:04:18
Kennisniveau: (1) Beginner

Voeding en videokaart in oude pc

di 25 sep, 2018 21:29:19

Hi!

Op dit moment bezit ik een zeer oude Dell Inspiron 580 uit 2010. Werkt verder prima, dus heb (nog) niet de behoefte om hem te vervangen. Onlangs heeft de videokaart het begeven en ga ik dus nu tijdelijk verder op de interne graphics. Omdat een kennis zijn pc aan het upgraden is, kan ik voor zeer weinig geld videokaart (Asus Geforce GTX 650 1GB) + voeding (Recom PE-600 Plus 600W) overnemen. Ik realiseer me dat beiden ook al flink gedateerd zijn, maar vergeleken met mijn eigen systeem is dit al een hele stap voorwaarts. Normaal zou ik dit nieteens overwegen omdat mijn systeem al zo oud is. Maar nu ik het voor een habbekrats kan overnemen, wil ik toch is kijken wat er mogelijk is (en of het zinvol is om bovenstaande hardware in te voegen). Mijn eigen systeem kent de volgende specificaties:
-CPU: intel core i3 530 @ 2.93 ghz. Clarkdale 32 nm 
-Ram: 4 gb dual-channel DDR3 @ 665 mhz
- Moederboard: Dell 033FF6
- huidige voeding: Bestec, max 300W 

Ik heb al geprobeerd wat info te vinden of de nieuwe(re) onderdelen passen op bijv. moederboard en of bijv. processor dit voeldoende trekt. Vooralsnog heb ik hier niet erg veel over kunnen vinden. Graag vraag ik daarom aan jullie of bovenstaande onderdelen in mijn oude systeem gaan passen. Fysiek, qua afmetingen zou dit in principe moeten lukken volgensmij, maar past bijv moederboard/cpu ook bij deze voeding en videokaart?

Daan.B

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten