Computer Forum voor al uw vragen en problemen.

Register een gratis account om van alle functies op het forum gebruik te kunnen maken.

Problemen met uw computer, of heeft u advies nodig? PC Web Plus helpt u graag verder.

Welkom op PC Web Plus, op dit computerforum kunt u terecht voor gratis hulp bij computerproblemen en allerhande vragen over software, hardware en computerbeveiliging.

Als gast kunt u alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. U kunt echter geen reacties of commentaar geven op bestaande discussies, of nieuwe onderwerpen op het forum starten met uw vraag of probleem.

Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan de diverse discussies op het forum.

Klik hier om een gratis account te registreren! - of lees onze Welkomstgids door voor meer informatie over het gebruik van het forum.

 
zaiko
PC Web Plus - Member
PC Web Plus - Member
Onderwerp Auteur
Berichten: 16
Lid geworden op: wo 05 aug, 2015 22:55:02
Kennisniveau: (2) Ervaren
OS: win8.1

twee schermen

ma 07 jan, 2019 15:24:58

Ik had tot vorige week twee schermen aangesloten op mijn videokaart (AMD Radeon R7 200 Series). Ik kalibreerde de schermen met heuy pantoon kalibrator maar deze heeft de geest gegeven ) . Ik kon dus nog wel de profielen gebruiken . Ondertussen is ook één scherm vervangen door een iiyama  (PL2395W). Spijtig genoeg zijn nu de identieke kleuren op beide schermen om zeep .

Het nieuwe scherm is aangesloten met HDMI (videokaart ). Het oude met D-sub port 15-pin connector. (op moederbord)
nu komt mijn probleem ,als ik een nieuwe kalibrator moet kopen kost me dat minstens 100 Euro .  Het andere scherm is ook een iiyama maar 9 jaar oud . dus is het misschien beter van nog eens hetzelfde nieuwe scherm te kopen . En nu komt de hamvraag : kan ik het andere scherm aansluiten met HDMI van het moederbord ? Gaat dat werken zonder kleurproblemen of andere troep ?
Ik heb er echt geen gedacht van .
nog even de ports van het scherm (dus zelfde voor de tweede) : vga , displayport, hdmi
op mijn videokaart : vga,hdmi
op mijn moederbord :vga, dvi-d, hdmi

iemand ervaring ?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten