Plaats reactie
1
Wikileaks is het doelwit van een zeer omvangrijke Distributed Denial of Service aanval geworden, zo laat de klokkenluidersite via Twitter weten. De aanval valt samen met de publicatie van zeer gevoelige Amerikaanse overheidsdocumenten. Het gaat om meer dan 250.000 stukken waarin de buitenlandse strategie van de Verenigde Staten wordt vermeld. Verschillende media ontvangen de documenten voor de publicatie door Wikileaks zelf.

Zo schrijft The Guardian dat Arabische leiders om een luchtaanval op Iran hadden gevraagd en dat Amerikaanse functionarissen zijn geïnstrueerd om de top van de Verenigde Naties te bespioneren. Naast The Guardian berichten ook de New York Times en Der Spiegel over de gelekte stukken.

In de documenten wordt verder Vladimir Putin een "alpha-hond" genoemd, Hamid Karzai als "paranoide" omschreven en dat Angela Merkel "risico's vermijdt en zelden creatief is." Ook wordt er een vergelijking tussen Mahmoud Ahmadinejad en Adolf Hitler gemaakt. De Amerikaanse overheid heeft het lekken door Wikileaks veroordeeld en waarschuwt dat het levens en belangen in gevaar brengt.

Update 22:22
De aanval op Wikileaks is opgeëist door de "Jester". Via Twitter laat hij weten dat het niet om een gedistribueerde, maar om een normale Denial of Service aanval gaat. "Ik gebruik geen tussenpersonen of botnets." De aanval op Wikileaks zou zijn uitgevoerd wegens het in gevaar brengen van Amerikaanse soldaten, 'andere middelen' en buitenlandse relaties.

Bron: security.nl
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
2
Dns-provider haalt Wikileaks.org offline

Door Joost Schellevis, vrijdag 3 december 2010 12:42
Submitter: Jeroenz18, views: 6.660

Dns-provider EveryDNS heeft Wikileaks.org offline gehaald, nadat de website het slachtoffer werd van ddos-aanvallen. Daardoor zou de EveryDNS-infrastructuur in gevaar komen. Eerder beëindigde Amazon de hosting van Wikileaks.

Vrijdagmorgen ging de klokkenluiderssite Wikileaks op zwart, waarna persbureau AP meldde dat registrar Dynadot de domeinnaam Wikileaks.org offline zou hebben gehaald. Dat blijkt onjuist; het was dns-provider EveryDNS die besloot om zijn dienstverlening aan de site te staken. Door ddos-aanvallen op Wikileaks zou de stabiliteit van de EveryDNS-servers en de dienstverlening aan andere klanten in gevaar komen stelt de provider.

EveryDNS, dat zijn diensten gratis aanbiedt, zou Wikileaks woensdag om vier uur Nederlandse tijd een waarschuwing hebben verstuurd dat de dienstverlening na 24 uur zou worden gestaakt. Dat de website nu offline is, komt doordat Wikileaks er niet in is geslaagd om in die tijd een nieuwe dns-provider te vinden, stelt EveryDNS. Wikileaks is nog toegankelijk op een van zijn ip-adressen.

Eerder deze week beëindigde Amazon nog zijn webhostingdeal met Wikileaks. Geruchten gingen dat dat was gebeurd nadat er politieke druk op Amazon was uitgeoefend, maar de webwinkel-annex-provider stelt zelf dat de deal is beëindigd omdat de algemene voorwaarden waren overtreden. In die voorwaarden staat dat een gebruiker de rechten moet hebben op inhoud die hij publiceert. Dat zou bij embassy cables van Wikileaks niet het geval zijn.

Wikileaks ligt de afgelopen weken onder vuur, des te meer sinds het zondag begon met het publiceren van 250.000 interne, Amerikaanse overheidsdocumenten, afkomstig van Amerikaanse ambassades en het ministerie van buitenlandse zaken. Bovendien staat Wikileaks-voorman Julian Assange op de most wanted-list van Interpol; hij wordt in Zweden verdacht van zedenmisdrijven.

Bron: Tweakers.net

De hele range ligt eruit, de wikileaks servers ---> .de - .nl - .ch - .me.uk - .cat - .eu - .at - .cc

Voor de liefhebbers Wikileaks heeft het volgende IP-adres http://213.251.145.96/index.html
Honorary member of the Totally Ridiculously Outstanding League

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
3
En de hele DDOS aanval is natuurlijk versterkt door alle normale bezoekers, gezien de media aandacht.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
4
WikiLeaks is overgestapt op een Nederlandse provider. De site is te bezoeken op http://www.wikileaks.nl" onclick="window.open(this.href);return false;. Ook het Duitse adres wikileaks.de is in gebruik genomen.

De onthullingssite van Julian Assange hoopt zo weer even bereikbaar te zijn. Andere webhosts worden uit de lucht gehaald. Eerder vandaag probeerde WikiLeaks het ook al in Zwitserland, via wikileaks.ch.

U kunt de Wikileaks documenten overigens ook via onze eigen mirror bekijken.

Bron: Powned.tv
en Twitter

Powned heeft trouwens ook een mirror geopend om de server van Wikileaks te ontlasten :cool:

Edit: Om problemen voor de hoster van pcwebplus te voorkomen, heb ik de link naar de powned wikileaks weggehaald.
Laatst gewijzigd door Vladimir op 06 dec 2010 17:50, 2 keer totaal gewijzigd.
Honorary member of the Totally Ridiculously Outstanding League

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
5
Zwitserse rekening Assange geblokkeerd
De Zwitserse Postbank heeft de bankrekening van de Australische WikiLeaks-voorman Julian Assange geblokkeerd omdat hij onjuiste gegevens zou hebben verstrekt. Dat heeft de organisatie maandag gemeld.

Assange, die is ondergedoken wegens doodsbedreigingen, zou zich momenteel in het Verenigd Koninkrijk bevinden en heeft volgens PostFinance een onjuiste woonplaats opgegeven toen hij zijn bankrekening opende. Assange had het Zwitserse Genève als residentie opgegeven.

Assange staat onder grote internationale druk vanwege de grote hoeveelheid geheime documenten die zijn klokkenluiderswebsite WikiLeaks onthult. Zo zijn er Amerikaanse politici die willen dat Assange voor hoogverraad wordt vervolgd. Interpol heeft een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd tegen hem op verzoek van Zweden, waar hij onder meer wordt verdacht van verkrachting.

Bron: spitsnieuws
Honorary member of the Totally Ridiculously Outstanding League

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
6
Vladimir schreef:Assange staat onder grote internationale druk vanwege de grote hoeveelheid geheime documenten die zijn klokkenluiderswebsite WikiLeaks onthult. Zo zijn er Amerikaanse politici die willen dat Assange voor hoogverraad wordt vervolgd. Interpol heeft een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd tegen hem op verzoek van Zweden, waar hij onder meer wordt verdacht van verkrachting.
#Interpol
Wikilikipedia schreef:Hoogverraad is een verzamelnaam voor misdrijven tegen de interne veiligheid van de staat. Hieronder valt bijvoorbeeld een aanslag op het staatshoofd
Alius aliud dicit "Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is" ook al is deze uit de as herrezen.
7
Wikileaks.nl wordt als domeinnaam ondergebracht bij webhoster Byte en internetprovider XS4all. Dat maakte e-Dot, de vorige provider van WikiLeaks, zojuist bekend.

e-Dot laat op haar website weten overvallen te zijn door alle commotie rond WikiLeaks, dat vorige week is begonnen met het gefaseerd onthullen van zo'n 250.000 Amerikaanse diplomatieke berichten. De mensen achter WikiLeaks registreerden twee jaar geleden al de Nederlandse domeinnaam.

Internetbedrijf e-Dot is bang dat vooral het hosten van de zogenoemde mirrorsite van WikiLeaks veel capaciteit van de servers gaat vergen. "Wij kunnen WikiLeaks hierin niet van dienst zijn zonder onze andere klanten tekort te doen'', aldus e-Dot. De webhoster benadrukt 'niet onder druk te zijn gezet' om WikiLeaks elders onder te brengen.

Bron: PowNed
Honorary member of the Totally Ridiculously Outstanding League

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
8
Facebook en Twitter claimen WikiLeaks niet te censureren - update

Door Dimitri Reijerman, dinsdag 7 december 2010 14:40, views: 8.633

Facebook stelt dat het niet van plan is om een fan page met steunbetuigingen aan het adres van WikiLeaks te sluiten. Ook Twitter claimt geen censuur toe te passen, maar MasterCard en Visa hebben besloten betalingen aan WikiLeaks te blokkeren.

In een verklaring aan ReadWriteWeb is te lezen dat de sociale-netwerksite van mening is dat de content op de huidige WikiLeaks-fanpagina niet in strijd is met de spelregels die Facebook heeft opgesteld. De verklaring zegt echter niets over toekomstig beleid, waarmee de sociale-netwerksite de mogelijkheid openlaat om van koers te veranderen.

Ook Twitter reageert op de commotie rondom WikiLeaks. Een aantal Twitter-gebruikers claimde dat Twitter censuur toepast op de lijst trending topics, omdat de hashtags #wikileaks en #cablegate sinds vrijdag uit de hitlijst zijn verdwenen, ondanks een aanhoudend groot volume aan WikiLeaks-tweets. Volgens Twitter is het algoritme om de trending topics vast te stellen onlangs aangepast, waardoor verschillende factoren bepalen of een bepaalde hashtag in de lijst wordt opgenomen.

MasterCard hanteert een andere houding tegenover de WikiLeaks-zaak. De creditcardaanbieder heeft dinsdag aan Cnet laten weten dat het betalingen aan de klokkenluiderssite zal blokkeren. Volgens MasterCard maakt WikiLeaks zich schuldig aan 'illegale activiteiten' en daarmee zou het de algemene voorwaarden hebben geschonden.

Met het blokkeren van giften aan WikiLeaks door MasterCard neemt het aantal mogelijkheden om de organisatie van Julian Assange een donatie te geven verder af. Zaterdag werd bekend dat PayPal zijn dienstverlening aan de klokkenluiderssite heeft gestaakt, terwijl maandag de Zwitserse bank PostFinance de bankrekening van Assange had bevroren.

Update 15:30: Visa heeft in navolging op MasterCard ook alle betalingen aan Wikileaks stilgelegd. De creditcardaanbieder zegt dat de blokkade in ieder geval van kracht blijft zolang een 'onderzoek loopt'.

Bron: tweakers.net
Honorary member of the Totally Ridiculously Outstanding League

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
9
Wie gaat er uiteindelijk aan het langste eind trekken, de genomen maatregelen zijn vooral diplomatiek en niet alleen gericht op WikILeaks. ::)
If it ain't broken, don't fix it
10
Vladimir schreef: Visa heeft in navolging op MasterCard ook alle betalingen aan Wikileaks stilgelegd. De creditcardaanbieder zegt dat de blokkade in ieder geval van kracht blijft zolang een 'onderzoek loopt'.
Maar donaties aan de Ku Klux Klan blijven gewoon mogelijk met Mastercard en Visa.
:o
Zeg maar Duncan.
11
Chato schreef:Maar donaties aan de Ku Klux Klan blijven gewoon mogelijk met Mastercard en Visa.
Hoezo verdeeldheid? maar je doelt waarschijnlijk op dit bericht van The Guardian.
En komen de donaties van WikiLeaks niet terecht bij de Wau Holland Foundation (Duitsland) :neu:
If it ain't broken, don't fix it
12
Die bron kend ik nog niet, Angel@
Thnx 4 de link.
Ik kreeg het nieuws binnen via een tweet.

En gelden die binnenkomen bij Wau Holland zijn in goede handen.
De CCC staat, net als andere vergelijkbare groeperingen, volledig achter Wikileaks.
Ik heb er wel vertrouwen in dat het geld op de juiste plaats terecht komt.
Zeg maar Duncan.
13
Tja, sinds Assange vast zit is de pleuris echt uitgebroken.
4Chan heeft oproepen gedaan voor aanvallen op Paypal, Mastercard, Visa, PostFinance, OM Zweden en de advocaten van de tegenpartij.

Mastercard, het advocatenkantoor en het OM liggen op het moment van schrijven plat, Postfinance heeft de serverruimte weten te blussen (sinds een uurtje). Bij Paypal lag het blog gedeelte er even uit en is de site merkbaar langzamer. Visa heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en blijft doorhobbelen.

Nog de mazzel dat er voor meerdere sites een aanval was opgeroepen, als ze stuk voor stuk waren aangepakt hadden ze alles plat gekregen (voor een korte tijd dan;) )

Het volgende doelwit schijnt twitter te zijn.
Angel@ schreef:Wie gaat er uiteindelijk aan het langste eind trekken, de genomen maatregelen zijn vooral diplomatiek en niet alleen gericht op WikILeaks. ::)
Zoals Chato geheel terecht opmerkt, zijn donaties naar de ku klux clan en tig andere dubieuze organisaties nog wel mogelijk.

Wat hier gaande is kan het internet zoals we kennen maken of breken. Als de Homeland Security achtige instanties het voor elkaar krijgen dat alle wikileaks en mirrors uit de lucht worden gehaald, is de wereldwijde internet censuur compleet.

Regeringen en vage 3 letterige instanties bepalen dan wat jij als burger mag lezen en weten. De volgende stap is het verwijderen van kritiek en het oppakken van kritische mensen. Jammer genoeg is dit, al gaande denk maar eens aan een Gregorius Nekschot.

Grote bedrijven willen op geen enkele manier (ongeacht de uitkomst) hier hun naam aan verbinden (Ze moeten tenslotte aan de aandeelhouders denken.)
Honorary member of the Totally Ridiculously Outstanding League

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
15
Chato schreef:Die bron kend ik nog niet, Angel@
Thnx 4 de link.
++ ::)
Chato schreef:En gelden die binnenkomen bij Wau Holland zijn in goede handen.
De CCC staat, net als andere vergelijkbare groeperingen, volledig achter Wikileaks.
Ik heb er wel vertrouwen in dat het geld op de juiste plaats terecht komt.
Wat is de CCC Chato? denk geen Carbon copy cloner :o
Lees ook dit bericht eerder dit jaar over (Wau Holland Foundation sheds light on Wikileaks donations)

>>EDIT<<
Met CCC bedoelde je wss? (The Chaos Computer Club (CCC) is een Duitse computerclub). :!:
If it ain't broken, don't fix it
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Off-topic hoekje en algemene discussies”