Plaats reactie
1
Berichten afgesplitst van dit topic
Niet 100% eens met de samenstelling, 3TB? Cooler master voeding? Meh... GTX770 in een 1500? Meh.. Verwacht in 1500 toch wel een GTX780.
2
Ik heb deze samenstelling voor het forum gemaakt en opmerkingen prima maar moet dat nu allemaal met Meh en opmerkingen zonder onderbouwing? ;(

1. 3 TB is helemaal geen rare keus, voor videobewerking is veel opslag heel belangrijk.
2. Wat is er mis met Coolermaster? Dit zijn prima voedingen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
3. Een GTX780 is helemaal niet nodig het is geen gamingsysteem. Een GTX770 is meer dan voldoende en de cuda-technologie matcht erg goed met video en beeldberwerking.

Hier een quote van Tweakers.
De keuze voor Nvidia hangt vooral samen met de ondersteuning van de cuda-technologie. Diverse softwarepakketten bieden ondersteuning voor deze technologie, die het renderen van grafisch beeldmateriaal via de gpu laat verlopen. Omdat een gpu veel meer parallelle berekeningen kan uitvoeren dan een cpu, is een gpu uitermate geschikt voor videobewerking.

De bekendste softwarepakketten die hiervoor ondersteuning bieden, zijn Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects en Sony Vegas. De GTX 770 is gekozen om de verhouding tussen gpu en cpu goed te houden. Een workstation heeft doorgaans toch nog altijd meer baat bij een snelle cpu dan bij een snelle gpu. De GTX 770 beschikt over 1.536 cuda-cores, die worden bijgestaan door 2GB gddr5 geheugen.

De GTX 770 biedt overigens ook ondersteuning voor OpenGL, alleen programma's die enkel OpenGL ondersteunen zijn vaak sneller met vergelijkbare AMD-kaarten.
----- Certa stant omnia lege ----
--------I'm not a Geek------
3
1.Seagate schijven hebben een hoge failure rate, liever WD-Blue.
2. Dat wordt ook over Sweex en MS-Tech gezecht, in dat rijtje past het ook.
3. Oké klopt.
Waarom zo'n dure cpu de 4820 voldoet ook toch? Scheelt 200 ballen, kan bijvoorbeeld in extra RAM worden gestoken, 8 of 16 gb Ramdisk, daar de software op gaat kei snel..

Maar ja het zal wel een gebrek een ervaring zijn o.i.d. bij de jongeren..
4
OB1 schreef:1.Seagate schijven hebben een hoge failure rate, liever WD-Blue.
2. Dat wordt ook over Sweex en MS-Tech gezecht, in dat rijtje past het ook.
3. Oké klopt.
Waarom zo'n dure cpu de 4820 voldoet ook toch? Scheelt 200 ballen, kan bijvoorbeeld in extra RAM worden gestoken, 8 of 16 gb Ramdisk, daar de software op gaat kei snel..

Maar ja het zal wel een gebrek een ervaring zijn o.i.d. bij de jongeren..
Geld moet toch ergens aan op...
6
Onderstaand vindt u het complete overzicht van deze Foto & Videobewerking PC, deze Best Buy Guide is een richtlijn voor het samenstellen van een foto & videobewerking PC waarbij we zijn uitgegaan van een budget van €1500 euro.
@ Lucz0r
Lucz0r schreef:Niet 100% eens met de samenstelling, 3TB? Cooler master voeding? Meh... GTX770 in een 1500? Meh.. Verwacht in 1500 toch wel een GTX780.
Lucz0r schreef:Geld moet toch ergens aan op...
Dit soort reacties hebben geen enkele toegevoegde waarde voor dit topic en kan je in de toekomst best achterwege laten.

@ OB1
Dat wordt ook over Sweex en MS-Tech gezecht, in dat rijtje past het ook.
Coolermaster past helemaal niet in dit rijtje, waar baseer je dat op?
Groetjes Dasle
7
1.Seagate schijven hebben een hoge failure rate, liever WD-Blue.

Dat van die Seagate schijven, uit welke bron komt dat?

Western Digital Caviar Blue heeft helaas geen 3 Tb.

Je reactie omtrent de processor vind ik wel terecht. De nieuwe generatie Ivy bridge (4790K) is een stuk goedkoper, maar moet niet veel onderdoen. Met daarbij gerekend een betere chipset en een aantal nieuwe features die ook voor in de toekomst voor videobewerkers handig kunnen zijn, is dat zeker een aanrader. De 3820 is oud en 'traag' ten opzichte van 4930K en 4790K. Bovendien kan die ook niet overklokt worden.
9
OB1 schreef:@Dave zie voor de Seagate's hier:
http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic ... 40#p108422" onclick="window.open(this.href);return false;
Waar Dave op doelt is uit welke "review" c.q. "Test" deze afbeelding afkomstig is, en om welke varianten uit de Seagate serie het gaat. Een afbeelding alleen met een grafiek is nietszeggend, heb je ook de URL met de uitgebreide testgegevens behorende tot deze afbeelding?
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators (Unite Against Malware)
10
Heb het artikel gevonden en gelezen; http://www.neowin.net/news/seagate-hard ... s-the-pack" onclick="window.open(this.href);return false;
Alleen blijf ik me afvragen in welke mate dit geloofwaardig is. Voor hetzelfde geld heeft een van de concurrerende bedrijven dit artikel geschreven en geplaatst. Objectieve en erkende reviewwebsites zijn het hier niet mee eens. Zelf heb ik momenteel ook drie Seagates draaien, waarvan eentje toch ook al 5 jaar oud is. Die geeft nog steeds geen enkele fout. Bovendien zijn de door Seagate gebruikte materialen en technologieën van platters dezelfde als die van Western Digital/Hitachi. Daarbij komt dat hoe je ook draait of keert de Seagate schijven wel steeds ietsje sneller blijven. Wat natuurlijk niet moet betekenen dat je met Western Digital of Hitachi slechte schijven in huis haalt...
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Aankoopadvies voor nieuwe computers, laptops en overige hardware”