Plaats reactie
47
haha,
Ik ben nog steeds opzoek naar een (liefst Nigeriaanse) boekhouder.
Heb nog steeds 22 miljoen $ tegoed.

Ach, wij lachen erom, als je eens wist hoeveel mensen hierin trappen.

Maar even weer terug op die Amerikanen.
Hoe dom kun je zijn om gevoelige gegevens gewoon toegankelijk te maken voor je medewerkers?
Hebben zij nog nooit van encryptie gehoord?
Ze kunnen nog wat leren van die malloot van dat kinderdagverblijf, Robert M.
Amerikaanse overheid komt nu wel erg dom over.
TrueCrypt?? Nog nooooit van gehoord.
Zeg maar Duncan.
48
WikiLeaks beschuldigt The Guardian van verraad: wachtwoorden gelekt
WikiLeaks beschuldigt de Britse krant The Guardian ervan wachtwoorden te lekken die toegang bieden tot tienduizenden ongeredigeerde diplomatieke documenten. Daardoor zijn de namen van geheime informanten op straat komen te liggen. Eerder werkte de klokkenluiderssite nog samen met de Guardian voor het verspreiden van de cables.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3884/Wik ... lekt.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington heeft een onderzoek ingesteld om te kijken of de bronnen van wie de identiteit is onthuld, voor represailles moeten vrezen. Onder de bekendgemaakte bronnen zijn in ieder geval een VN-diplomaat in West-Afrika en een buitenlandse mensenrechtenactivist in Cambodja. Persbureau AP stuitte eerder deze week al op negentig namen van mensen die hadden verzocht om bronnenbescherming en :warning_icon: anonimiteit :warning_icon: .

Lees ik het nu verkeerd of is de laatste alinea wel heel erg opmerkelijk als je het verhaal vergelijkt met die van Tweakers.

Ongeredigeerd Wikileaks-archief ontsleuteld na wachtwoordpublicatie
Ruim 251.000 ongeredigeerde cables die in handen waren van Wikileaks, liggen op straat nadat het wachtwoord van het versleutelde archiefbestand is gepubliceerd. Wikileaks wijst de The Guardian als schuldige aan, maar de krant ontkent.

Het versleutelde bestand dat alle cables zou bevatten, z.7z geheten, zou in de zomer van 2010 door Wikileaks-voorman Julian Assange aan David Leigh en Luke Harding zijn gegeven. Beide zijn onderzoeksjournalisten van The Guardian. Ook zou Assange het benodigde wachtwoord hebben overhandigd in ruil voor een aantal toezeggingen van de Britse krant, waaronder de belofte tot strikte geheimhouding.
http://tweakers.net/nieuws/76518/ongere ... -01&u=1500" onclick="window.open(this.href);return false;
If it ain't broken, don't fix it
50
Maxstar schreef:Als ik het zo bekijk dekt het artikel van de Volkskrant niet de lading.
Je gaat toch ook al niet in raadsels praten Maxstar. :whistle:
If it ain't broken, don't fix it
51
Dit is gewoonweg domino media, Tweakers plaatst op donderdag 1 september 2011 12:06 een bericht en de Volkskrant volgt met een bericht op 01/09/11, 14:39 met een heel verschillende context leg deze twee citaten eens naast elkaar en dan krijg je inderdaad vraagtekens. :?:

1. Volkskrant.
Volgens journalisten van The Guardian is het lek echter te wijten aan de 'slordige beveiliging' van WikiLeaks zelf. De krant geeft toe dat het boek van Leigh een paswoord bevat, maar geeft tevens aan dat de locatie waar dat ingevoerd moet worden niet wordt prijsgegeven.

2. Tweakers.
Hoe het Cablegate-wachtwoord bekend is geworden, is niet duidelijk, maar Wikileaks stelt in een verklaring dat David Leigh het wachtwoord in zijn in februari gepubliceerde boek 'WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy' heeft geplaatst. The Guardian ontkent schuldig te zijn en stelt dat Assange had aangegeven dat het password slechts tijdelijk zou werken en dat de server waar het bestand vanaf werd gehaald ook maar enkele uren in de lucht zou zijn geweest. Bovendien zou het versleutelde bestand al enige tijd via bittorrent worden aangeboden door Wikileaks-supporters.
Alius aliud dicit "Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is" ook al is deze uit de as herrezen.
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Terug naar “Off-topic hoekje en algemene discussies”